GÜNDEM

TGC Medyadaki cinsiyet eşitsizliğini masaya yatırıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Kadın Gazeteciler Komisyonu’nun düzenlediği bilgilendirme toplantısı 8 Mart'ta yapılacak.

TGC Medyadaki cinsiyet eşitsizliğini masaya yatırıyor

Dünya Kadınlar Günü Haftası’nda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilgilendirme Toplantısı yapacak. TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu’nun düzenlediği toplantı 8 Mart Perşembe günü 14.00-16.00 saatleri arasında Cağaloğlu’ndaki TGC Burhan Felek Konferans Salonu’nda yapılacak. Toplantı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’nun açılış konuşmasıyla başlayacak.

Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı Pınar Aktaş’ın yapacağı konuşmanın ardından toplantıda ele alınacak konuları TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Üyeleri, Semiha Öztürk, Seda Kaya Güler ve Pınar Aktaş sunacak. Semiha Öztürk Türk Basın Tarihinde Kadın Hareketi’ni anlatacak. Cinsiyetçilik Sorunu  konusunda Seda Kaya Güler konuşacak. Haber yazımındaki sorunlar konusunda da Pınar Aktaş bilgi verecek.Toplantıya TGC’nin üyeleri, gazeteciler  ve STK’lar davetli. 

TGC KADIN KOMİSYONU’NUN ETKİNLİKLERİ 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Kadın Komisyonu 8 Mart 2014 yılında kuruldu. Medyadaki cinsiyet eşitsizliği ile ilgili olarak toplantılar düzenleyerek toplumsal farkındalığı artırmaya çalışıyor. 

Komisyonun geniş katılımlı toplantılardan sonra hazırladığı Kadın ve Medya Toplumsal Cinsiyet Eşitlikçi Haber Kılavuzu medya ve STK’larla paylaşıldı.

Medya kuruluşlarına ulaştırılan ve TGC internet sitesinden de ulaşılabilen kılavuzda; cinsiyetçi dil, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, tecavüz ve magazin haberleri yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiği örneklerle anlatılıyor.

Kılavuz “Dünya cinsiyetçilikle nasıl mücadele ediyor?”, “Ulusal ve uluslararası sözleşmeler” ve “Alternatif Sözlük” gibi bölümlerden oluşuyor.

Ayrıca kitapta basında yer alan kadın haberlerinden örnekler de sunuluyor. Bu örneklerde yapılan yanlışlar gösterilirken, kadın haberleri yaparken nelere dikkat edileceği hatırlatılıyor.

TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu

Medyada Cinsiyet Eşitsizliği ​Toplantısı

 

Program

14.00     Açılış

               Turgay Olcayto / TGC Başkanı

               Pınar Aktaş / TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı

 

Konuşmacılar

 

14.10    Türk Basın Tarihinde Kadın Hareketi

               Semiha Öztürk/ TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Üyesi

 

14.30    Cinsiyetçilik Sorunu

              Seda Kaya Güler/ Gazeteci-Yazar- TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Üyesi

 

14.50     Haber yazımındaki sorunlar

               Pınar Aktaş/ TGC Kadın Gazeteciler Komisyonu Başkanı

 

15.10     Soru-Cevap

16.00     İkram

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar