MEDYA KÖŞESİ

Teoman'ın 12 Eylül bombaları sürüyor!

Ünlü şarkıcıya, Kenan Evren ve onu alkışlayan üniversite öğrencileri için söylediği "O salaklar o herifi alkışladı" sözleri hatırlatıldı.

Teoman'ın 12 Eylül bombaları sürüyor!

Habertürk'te Haber Analiz programına katılan ünlü şarkıcıya, Kenan Evren ve onu alkışlayan üniversite öğrencileri için söylediği "O salaklar o herifi alkışladı" sözleri hatırlatıldı. Teoman, "O programda 'huzur' konuşacaktık. Ben oraya huzursuzluk getirdim." dedi.

Eskiden insanların korktuğunu ama artık Kenan Evren'i savunacak kimsenin kalmadığını savunan Teoman, "O çocuklara kızmamın nedeni cehaletleri. Tonton bir adam gelmiş onlar da dinliyor, alkışlıyorlar. Ama onların neler olduğundan haberi yok. Koskoca adam olmuşsunuz ve eğitim alanında önemli bir yüzdelik dilime girmişsiniz... Bu durumda Kenan Evren'i alkışlamışsanız ben de 'salak' derim." diye konuştu.

SAĞCILAR, ÜLKÜCÜLER DE 12 EYLÜL'ÜN KARŞISINDA DURMALI
Teoman, 12 Eylül'ü yaşamış ve o yılların acısını çekmiş insanların Kenan Evren'i her gördüğünde daha ağır sözler söylediğini, küfürler ettiğini kaydetti. Teoman, Kenan Evren'in adının bazı cadde ve okullardan kaldırılmasını da "Çok güzel hareket" olarak değerlendirdi.

Bugüne kadar solcuların 12 Eylül'ün karşısında durduğunu ama sağcıların, ülkücülerin de o dönemin mağduru olduğunu kaydeden Teoman, herkesin "12 Eylül'ün karşısında durması gerektiğini bu durumda halkın daha çok bilinçleneceğini" savundu.

[photos]

KENAN EVREN'DEN ŞEHİT YAKINLARI DA HESAP SORACAK
Teoman şöyle devam etti: "PKK'nın ortaya çıkışında Diyarbakır Cezaevi'nin katkısı büyük, şehit yakınlarının hesap soracağı insanlardan biri Kenan Evren. PKK tabanının önemli bir bölümü orada yaratıldı. Kenan Evren o kadar ne yaptığını bilmez bir adamdı. Ben o dönemde çocuktum yine de komedinin farkındaydım. Biz onun neler yaptığını televizyondan görüyorduk, bir hastaneye gidiyordu herkes el pençe divan... Madem ki o kadar kasıldın zamanında biz de şimdi hesap soracağız." Teoman, Kenan Evren'in zekasıyla ilgili olarak da çok parlak şeyler düşünmediğini söyledi.
 

|

 


ERDAL EREN HISMIM

12 Eylül döneminde 18'inden küçük olduğu için yaşı büyütülen ve idam edilen Erdal Eren'le akraba olduğu yazılan Teoman bu konuya da açıklık getirdi: "Kan bağımız yok, hısmımız. Küçükken hikayelerini duydum. Erdal her zaman benim gündemimdeydi, bir sürü insan için de önemli bir figür haline gelmişti." "İki Çocuk" şarkısında Erdal Eren'i andığını hatırlatan Teoman şöyle devam etti:

ASLINDA KEYFİM YERİNDE
"Ben o dönemin acısını birebir çeken biri değilim. Aslında benim keyfim yerinde. Ezilmeyen taraftayım; erkek, Müslüman, Türk... Ezilenlerin temsilcisi gibi sürekli konuşmak da bana ayıp geliyor. Acıyı onlar çekiyor, sen onların hikayesini yazıyorsun..."

İSLAMI CAMİAYA SEMPATİ DUYUYORUM! GATA'YA OLAYI AYIP!
Üniversitede başörtüsü yasağına karşı olduğunu belirten Teoman, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın GATA'ya alınmaması ile ilgili soruya da şu yanıtı verdi: "Ne kadar ayıp! Sizin de vicdanınız sızlamıyor mu? 'Koskaca Başbakan eşi' demiyorum, bir tane kadın hasta ziyaret etmek istiyor, içeri alınmıyor. Sonra 'Şehitler ölmez' diye gittiğiniz cenazelerdeki anneler sizin reddettiğiniz kapalı kadınlar... O kadar komik şeyler oldu ki... Cumhurbaşkanı eşiyle yan yana görünmemek için köşe kapmaca oynayan komutanlar da var. Ne kadar komik, devlet adamlığı bu mu!"

Teoman'a programda daha önce söylediği bir söz  de hatırlatıldı. 'İslami camiaya sempati duyuyorum' şeklindeki açıklaması Teoman şunları söyledi:

Teoman: Orada islami camiaya sempati duyoyorum derken onların islamcılığına ya da başka bir şeyine değil mağduriyetlerine dikkat çekmek istedim. Gerçekten de bu ülkede bir çok mağduriyet yaşadılar. Başörtüsü meselesi ne olacak kimsa bilmiyor mesela. Ben 13-14 yaşında bir kızın başörtüsü taktığı için ortaokula gidemediği bir durumda o kız çocuğunun tarafını tutuyorum. Olay budur benim için.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 4 yorum