GÜNDEM

Telekulak soruşturmasında Rıdvan kararı!

Telekulak soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan Rıdvan Dilmen için karar verildi. O karar ise...

Telekulak soruşturmasında Rıdvan kararı!

Telekulak operasyonunda gözaltına alınan eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen hakkında takipsizlik kararı verildi. Sevgilisi olduğu iddia edilen Gazeteci N.Y. ile eşi Ayşenur Dilmen'in telefonlarını, emekli ve görevden atılan polislerden oluştuğu öne sürülen bir çeteye dinlettiği iddia edilen Dilmen hakkında iletişimin gizliliğini ihlal iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 'Telekulak' operasyonu başlatılmıştı. Operasyon kapsamında aralarında milli futbolcu Rıdvan Dilmen'in de bulunduğu 26 kişi şüpheli olarak gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Dilmen savcılığın talimatı üzerine serbest bırakılmıştı. Emniyetten serbest kalan Dilmen yine savcılığın talimatıyla ifadeye çağrılmıştı. Dilmen Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek savcı Hakan Karaali'ye ifade vermişti. Dilmen hakkındaki hukuki süreç ise devam etmişti.

Futbolcu Dilmen hakkındaki soruşturma 4 ay sonra tamamlandı. Savcı, Dilmen hakkında takipsizlik kararı vererek dava açılmasına gerek olmadığına hükmetti.

ÇOK OKUNANLAR