REKLAM

İşte seçim öncesi partilerin medya karnesi

Seçime az bir zaman kala siyasi partiler hangi mecralarda daha fazla reklam veriyor? TV'lerin birincisi kim oldu? Gazetelerde kim önde...

İşte seçim öncesi partilerin medya karnesi
GAZETECİLER.COM - Genel seçimlere bir aydan az bir süre kala, partilerin reklam çalışmaları medyada yoğunlaşmaya başladı. Reklam takibi konusunda hizmet veren Nar Ajans, medyada çıkan siyasi parti reklamlarını mercek altına aldı.

AK PARTİ YAZILI BASINDA, CHP TV VE RADYODA BOY GÖSTERİYOR

12 Haziran'da yapılacak olan seçimlere katılacak yirmi dört siyasi partinin geçtiğimiz 1,5 ay içinde toplam 16 binden fazla reklamı yayınlandığı tespit edildi. 5 bin 563 adetle en çok reklam yazılı basında yayınlanırken, televizyonda 6 bin 887 reklam spotu, radyoda da 3 bin 558 spot reklam yayınlandığı saptandı.

YAZILI BASINDA AK PARTİ AÇIK ARA ÖNCE

İki bine yakın gazete ve dergiyi kapsayan Nar Ajans'ın araştırmasına göre; 1 Nisan – 15 Mayıs tarihleri arasında yazılı basında AK Parti'nin toplam 3 bin 139 reklamı yayınlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bin 374 reklamı sayfalarda yer aldı. Aynı süreçte Milliyetçi Hareket Partisi'nin 765, Has Parti'nin 87 ve Saadet Partisi'nin de 71 reklamı yayınlandığı belirlendi.

CHP TELEVİZYONU VE RADYOYU EN ÇOK KULLANAN PARTİ

Nar Ajans'ın otuz televizyon kanalını içeren incelemesinde, son 45 gün içinde ekranda en çok reklam 4 bin 741 adet spotla Cumhuriyet Halk Partisi'nin adına yayınlanırken, AK Parti'nin bin 562 reklam spotunun televizyonda yer aldığı tespit edildi. Aynı tarihlerde ekranda Milliyetçi Hareket Partisi'nin 389 reklam spotu yayınlanırken, Milliyetçi Muhafazakar Parti'nin ise 195 reklamı yayınlanmış.

Elliye yakın radyoyu kapsayan 1,5 aylık aynı araştırmada, Cumhuriyet Halk Partisi 2 bin 844 reklam spotuyla önde giderken, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 607 spot, AK Parti'nin de 107 reklam spotuyla radyoda yer aldığı saptandı.

ÇOK OKUNANLAR