KİTAPLIK

İşte 'Sayım'ın Bavulu'ndaki kitaplar!

Bomba röportajları ile takip ettiğimiz gazeteci ve yazar Sayım Çınar "Sayım'ın Bavulu" köşesi ile geri döndü. İşte Sayım'ın Bavulundaki kitaplar:

İşte 'Sayım'ın Bavulu'ndaki kitaplar!

GAZETECİLER.COM - ÖZEL İÇERİK
SAYIM ÇINAR
sayimc@superonline.com

 

BU ROMAN ÜÇ YIL ÖNCE OLACAKLARI BİLDİ

Süleyman Şah operasyonunu üç yıl önce tahmin eden roman şaşkınlık yaratıyor

Süleyman Şah'ın naaşının Türkiye'ye getirilmesi için son derece gizli şekilde planlanıp uygulanan operasyon tüm dünyanın gündemindeyken, üç yıl önce yayınlanan bir romanda bu operasyonun detaylıca anlatıldığı da ortaya çıktı.

Artemis Yayınevi'nin 2012 yılında yayınladığı, Karakozak Operasyonu isimli roman, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel bir birimle Suriye'ye girmesi ve çatışmalardan zarar görmemesi için Süleyman Şah'ın naaşını Türkiye'ye getirme operasyonunu konu alıyor.

DenemeCem Şancı'nın 2012'de henüz IŞİD isminde bir örgütün dahi var olmadığı dönemde yazdığı roman, hem Suriye Ordusu'nun, hem de esir aldıkları askerlerin başlarını kesen radikal örgütlerin tehdidi altında kalan Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda görevli askerlerin yaşadıklarını detaylıca anlatmasıyla ilgi çekiyor.

Roman sadece Süleyman Şah'ın naaşının Türkiye getirilmesi konusunda değil, bölgede ortaya çıkan radikal örgütler, karakola giden köprünün bombalanarak yıkılması, Türk topçularının bölgeyi toplarla vurmak zorunda kalması, Süleyman Şah'ın naaşının nakli sırasında iki adet F-16'nın Türkiye sınırı içinde oprasyona destek vermek için havada hazır beklemesi gibi ince detayları 2012 yılından tahmin etmesiyle de okuyanları şaşırtıyor.

 

YILIN EDEBİYAT OLAYI: 47 ÜLKEDE FENOMEN OLAN OLAY ROMAN TÜRKÇEDE

Finlandiya'yı uluslararası edebiyat dünyasına taşıyan, kısa sürede 47 ülkede fenomen haline gelen, genç yazar Salla Simukka'nın eşsiz gerilim dizisi Pamuk Prenses üçlemesinin ilk kitabı Kan Kadar Kırmızı, raflarda yerini aldı bile.

Heyecanı yüksek bu romanın ilk sayfalarından itibaren hikâyenin içine girecek ve elinizden bırakamayacaksınız!

DenemeLumikki, doğduğu kentten ve ailesinden uzakta özel eğitim veren bir devlet okuluna devam eden on yedi yaşında bir genç kızdır. Kötü geçen çocukluk günlerine ait anılar zaman zaman bir karabasan gibi üstüne çökse de bu durum onun kişiliğine önemli bir katkı sağlamıştır: kendini fark ettirmeden çevresini gözlemleme. Kelimenin tam anlamıyla bir rastlantı eseri, okulun karanlık odasında korkunç bir sırra ortak olur. Desteler dolusu kanlı para kurumaları için ipe dizilmiştir.

Ne kadar temizlenmeye çalışılmışsa da paralar hâlâ kan kokmaktadır. Lumikki bir anda kendini okulun en gözde üç öğrencisiyle birlikte aynı tuzağın içine düşmüş olarak bulur. Artık olayları uzaktan izleyen bir seyirci olmaktan çıkarak bir hedef haline gelmiştir ve aklını kullanıp acımasız bir katilden kurtulması gerekmektedir.

Salla Simukka, 1981 yılında Finlandiya'da doğmuştur. 2013 yılında Without a Trace adlı eseri "En İyi Gençlik Romanı" seçilmiş ve Topelius Ödülü'nü kazanmıştır. Elsewhere adlı romanı yine 2013 yılında Finlandiya Ödülü'ne layık görülmüştür. Kan Kadar Kırmızı, Kar Kadar Beyaz ve Abanoz Kadar Siyah adlı romanlardan oluşan Pamuk Prenses üçlemesi, eleştirmenler tarafından gerilim türünün çağdaş başyapıtlarından biri olarak kabul edilmektedir. Üçlemenin ilk kitabı olan Kan Kadar Kırmızı bugüne dek 47 ülkede yayımlanmıştır.

 

HER ÖYKÜDE KENDİNİZDEN BİR PARÇA BULACAKSINIZ!

Şubat ayında April Yayıncılık usta yazar Sezgin Kaymaz'ın Bakele adlı öykü kitabını yayınladı, bu kitabın yazarıyla da hemen söyleşi yaptım.

DenemeBu kitabın listelere gireceğini düşünüyorum. 34 hikayeden oluşan Bakele, çareyi uzayda arayanların, özrü kabahatinden büyük olanların, küçük bir ekte saklı hayatların, yüz bin sene beklenenlerin anlatımı niteliğinde. Zıtlıkların dengesini korkusuzca kucaklayan, gözyaşı ve kahkaha vaat eden öykülerle Bakele, zengin bir edebiyat deneyimi müjdeliyor. Türkçenin gövde gösterisi sloganıyla yayınlanan kitapta okur öykülerin başrolünde, her öyküde kendinden bir parça bulacak.

Sezgin Kaymaz'ın April Yayıncılık etiketiyle çıkan ilk kitabı olan Bakele'nin devamında Sevinç Kuşları'nın 3. kitabı ve bir diğer roman çalışması raflarda yerini alacak.

ÇOK OKUNANLAR