MEDYA KÖŞESİ

İşte Aydın Doğan'ın <font color='#FF0000'>OLAY KONUŞMASI</font>

Ataklı'nın iddiaları üzerine yayına bağlanan Aydın Doğan "Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu böyle bir şey yapmışlarsa dünyanın en şerefsiz en ahlaksız insanlarıdır" dedi.

İşte Aydın Doğan'ın <font color='#FF0000'>OLAY KONUŞMASI</font>
GAZETECİLER.COM
CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Aydın Doğan şoku yaşandı. Vatan yazarı Can Ataklı'nın iddiaları üzerine programa telefonla bağlanan Aydın Doğan çok sert ifadelerle iddiaları red etti.

Ataklı, 28 Şubat sürecinde Turizm Bakanı Bahattin Yücel'in Zafer Mutlu'nun ve Ertuğrul Özkök'ün şantajıyla istifa etmek zorunda kaldığını iddia ederek polemiğin fitilini yaktı. Bakan'ın arkadaşı olduğunu söyleyen Ataklı, "İstifa etmezse hakkında büyük bir karalama kampanyasıyla asılsız bir yolsuzluk dosyasını yayınlayacaklarını anlattım. Ailesini topladı durumu anlattı istifa kararı aldı" dedi. Ataklı daha önce TRT Haber'de dile getirdiği iddiayı CNN Türk'te daha detaylı anlatırken Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu'nun adını verdi.

Ataklı'nın iddiaları üzerine yayına bağlanan Aydın Doğan "Ertuğrul Özkök ve zafer Mutlu böyle bir şey yapmışlarsa dünyanın en şerefsiz en ahlaksız insanlarıdır" derken iddiaları kesin bir dille red etti.

DOĞRUYSA ÖZKÖK'Ü TÜRKİYE'NİN GÖZÜ ÖNÜNDE İDAM EDELİM!

Can Ataklı diyor ki Hürriyet Zafer Mutlu'ya haber gönderdi. Ve Bakan istifa etmezse elimizde 6 dosya var açıklayacağız dedi. Eğer Ertuğrul Özkök böyle bir şey söylediyse dünyanın en ahlaklı ve şerefsizidir. Böyle bir şey söylediyse yarın Türkiye'nin gözü önünde Ertuğrul Özkök'ü idam edelim. Bende yayın grubunun sahibi olarak diyorum ki; haberim yok ama eğer böyle bir şey yapıldıysa ama bunu yapanlar dünyanın en büyük ahlaksızlarıdırlar. Dünyanın en büyük şerefsizleridir. Hiç bir patron böyle bir işe tenezzül etmez ve ettirmez de.

CAN ATAKLI HEZEYAN İÇİNDE
Bana göre Cana Ataklı hezeyan halinde. Ne söylediğini bilmiyor. Ucuz kahraman olmak için orada bir takım şeyler söylüyor. Ben diyorum ki Can Ataklı Bahattin'i de alsın, Ertuğrul'u da alsın canlı yayına çıksın, Bahattin desin ki 'Hürriyet beni tehdit etti.İstifa etmezsen elimizde 6 tane dosyan var yayınlarız denildi desin ben o zaman kabahatleri kabul ediyorum. Türkiye'nin bütün suçlusu medyaymış gibi göstermek haksızlıktır. Türkiye'de her toplumun içinde kötüler vardır. Türkiye'nin en namuslu kesimi hala gazetecilerdir. Gazeteleri böyle iktidarlarla oynayan, menfaat peşinde koşar gibi göstermeyi ayıplıyorum.

KAHRAMAN OLDUĞUNU ZANNEDİYOR
28 Şubat'ta siviller ve siyasi iktidar görevini yapmış ve basında haber peşinde koştuğu için belki dikkatsizlik yapmıştır, bulduğu her şeyi haber yapmıştır. Ama bugünde Genelkurmay Başkanı veya MİT veya polis müdürleriyle ilgili veya uydurma bir kaset ortaya çıksa hepiniz haber yapmak için koşmaz mısınız? Şu haksızlığı yapmayın. Eğer durum Can Ataklı'nın dediği gibiyse Zafer Mutlu'da ahlaksız, Ertuğrul Özkök'te. Ama ben kabul etmiyorum böyle olduğunu . Can Ataklı hezeyan içindedir ve yanlış yapıyor. Can Ataklı kendinin kahraman olduğunu zannediyor ama kahraman değil. Bence mesleğe en büyük zararı veren birisi.

Bu konuda bana soracakları bir şey varsa yazılı sözlü, kamuoyu önünde açıklamaya hazırım. Beyaz kağıt gibiyiz ama bize çok laf atıyorlar. Çok yanlış itham ediyorlar çünkü en kolayı medyayı suçlamak. Kim kartel kurdu da başkalarını öldürmek yada meslekten dışlamak içine girdiyse mesela Akşam gazetesi.. Kendi adıma söylüyorum dünyanın en büyük şerefsizidir. Bu iftiraları yaparken nasıl insanların eli titremiyor. Vicdanı sızlamıyor anlamıyorum.

Can Ataklı: Çok üzülerek dinledim Aydın Bey'i. Kendisi en eski medya patronudur. Hezeyan sözü beni çok üzdü. Kahraman olmak gibi bir niyetim de yoktu. Ben tanık olduğum şeyi anlattım, Aydın Bey'la ilgili bir şey de demedim....

CAN ATAKLI SENARYO YAZIYOR
Aydın Doğan: Yalan söylüyorsun. Ben Ertuğrul'u aradım ve dedim ki 'Ya çık namusunu temizle dedim. Oda dedi ki yarın yazı yazacağım. Bende dedim ki kardeşim ne yazacaksın bu arkadaş inandırıcı şekilde beni gönderdiler, ben konuştum diyor. Böyle bir şey olması mümkün değil. Ben deli miyim? Böyle bir ahlaksızlık olabilir mi? Can kendi kafasına göre bir senaryo hazırladı ve bunu söyleye söyleye kendi bile buna inandı.

SİYASİ İKTİDAR GÖREVİNİ YAPMADI
28 Şubat'ta basın orduya karşı çıkmadığı için suçlanıyor. Belki haklısınız burada ama ben diyorum ki siyasi iktidar görevini yapmadı. Sincan'da tanklar yürüdü, tankları yürüteni görevden almadılar. Basına da sen haberi yazma dediler. Sansür mü yapsaydık?

MESKEK HAYATIMIN SON GÜNÜ OLABİLİR

Can Ataklı: Meslek hayatımın son günü olabilir. Ertuğrul da mesaj atıp duruyor ben öyle bir şey söylemedim diye. Ben tanık olduklarımı, bana söylenenleri anlattım sadece. Böyle şeylerin belgesi de olmaz zaten...

ZAFER MUTLU DA YAYINA BAĞLADI

Aydın Doğan'dan sonra programa telefonla bağlanan Zafer Mutlu da iddiaları red ederken Can Ataklı'nın olayları karıştırmış olabileceğini söyledi:

"Çok kısa bir şey söylemek için bağlandım. Can sanırım bazı şeyleri karıştırıyor. Ben böyle bir şey hatırlamıyorum, böyle bir şey de olmadı. Bunu söylemek istiyorum. Polemiği de girmek istemiyorum. Mantıklı da gelimiyor zaten hikaye. Aradan 15 yıl geçmiş Can karıştırıyor da olabilir."


ÇOK OKUNANLAR