GÜNDEM

Tarkan hakim karşısına çıkıyor

Uyuşturucu kullandığı iddiasıyla hakkında ağır ceza mahkemesinde dava açılan ünlü pop müziği sanatçısı Tarkan’ın yargılanmasına perşembe günü başlanacak.

Tarkan hakim karşısına çıkıyor
Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında "uyuşturucu madde bulundurma, kullanma, satma ve satılmasına aracılık etme" suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması perşembe günü yapılacak.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Tarkan’a gönderdiği çağrı kağıdında duruşmaya gelmediği takdirde hakkında zorla getirme karara çıkacağı belirtilmişti. Tarkan’ın avukatları ünlü sanatçının hakkında sadece uyuşturucu kullanmak suçundan iddianame hazırlandığını, bu nedenle de dosyanın ayrılarak sulh ceza mahkemesine gönderilmesi talebinde bulunmuştu. Ancak mahkeme bu talebi reddetmişti.

TARKAN’IN 2 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
Evinde esrar maddesi ile yakalanan şarkıcı Tarkan hakkındaki ilk soruşturmaya Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bakmıştı. Özel yetkili savcılığın görevsizlik kararıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na göndermesinin ardından 17 sanık hakkında iddianame düzenlenmişti. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun örgütlü olarak işlenmiş olduğu gerekçesiyle dosyayı Özel Yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne göndermişti. Dosyayı inceleyen İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi de suçun “iştirak halinde bireysel suç" olduğunu bildirerek görevsizlik kararı vermişti. Mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın çözümlenmesi için dosya Yargıtay’a gönderilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 9 ay sonra davanın İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar vermişti. Tarkan’ın, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Cem TURSUN – İSTANBUL DHA
ÇOK OKUNANLAR