GÜNDEM

Tarih dergisi 100. sayıda

Candaş Tolga Işık yönetimindeki Kafa Grup tarafından çıkarılan Tarih dergisi 100. sayısına ulaştı..

Tarih dergisi 100. sayıda

Türkiye’nin tarih alanında en uzun soluklu dergilerinden #tarih, 100. Sayısını yayınladı.

yılını dolduran dergi, Şubat 2009’da NTV Tarih adıyla yayın hayatına başlamıştı. 2013 yılında Temmuz ayında “Yaşarken Yazılan Tarih” başlığıyla Gezi olaylarını gündemine alan sayısının ardından yayınına 10 aylık bir ara veren dergi 2014 Haziran ayından beri #tarih adıyla devam ediyor. Bu zamana kadar birçok belgeyi ve tarihsel niteliğe sahip envanteri ilk kez yayımlayarak Türkiye’de kültürel alanda kendi çizgisini oluşturan ender yayınlar arasına girmeyi başardı.
 
Sayı başlığıyla yayınlanan bu sayı #tarih’in ise 46. sayısı. Derginin 3. ‘Fevkalade Nüsha’ (özel sayı) olma özelliğindeki bu ‘100. Sayı’, geçmiş sayılardan bir seçme özelliğinde ve 114 sayfanın tamamı diğer sayılardan farklı olarak bu gündem etrafında oluşmuş.
 

#tarih, yazar kadrosunda Halil İnalcık (öl. 2016), Muzaffer Albayrak, Enis Batur, İpek Cent, Sinan Çuluk, Şevket Dönmez, Ayşen Gür, Emin Nedret İşli, Cemal Kafadar, R. Sertaç Kayserilioğlu, Yiğit Köseoğlu, Ahmet Kuyaş, Masis Kürkçügil, Haluk Oral, İlber Ortaylı, Necdet Sakaoğlu, İsenbike Togan, Hayri Fehmi Yılmaz, Tanju Akad, Serhan Güngör, Ozan Sağdıç, Tunca Örses, Barış Uygur, Petek Çırpılı, Ali Murat Hamarat gibi her biri alanında dünya çapında uzmanlığa sahip isimleri bir arada tutuyor.


En başından beri Gürsel Göncü Yayın Yönetmenliğinde çıkan #tarih, 2 yılı aşkın bir süredir KAFA Grup bünyesinde bulunuyor.


İŞTE 100. ÖZEL SAYI:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar