KULİS

Taraf'tan ayrılan 'Sivilay Abla' Nokta dergisinde yazacak

Taraf gazetesindeki köşe yazan ve ‘Sivilay Abla’ olarak bilinen Dr. Sivilay Genç, Nokta dergisinde okuyucuyla buluşacak.

Taraf'tan ayrılan 'Sivilay Abla' Nokta dergisinde yazacak
GAZETECİLER.COM -

Taraf gazetesindeki köşe yazan ve ‘Sivilay Abla’ olarak bilinen Dr. Sivilay Genç, Nokta dergisinde okuyucuyla buluşacak.

Okuyucuları ile yeniden buluşacak olan Sivilay Genç’in dönüşü Nokta'nın sosyal medya hesabından ilan edildi.

Sivilay Genç, Taraf gazetesine 2013 yılında veda etmişti. "Ben Sibirya’ya gidiyorum. Allah kerim. Dönüşte güzel haberlerle dönerim inşallah" diyerek okuyucularına veda eden yazar Nokta dergisi ile yeniden yazmaya başlayacak. 


DR. SİVİLAY GENÇ KİMDİR?

O, Taraf gazetesindeki köşesinden en ’sivil’ haliyle soruları cevaplıyor. Kendini Toplumsal onarım mütehassısı’ olarak tanıtan Sivilay Abla’yı, Güzin Abla ya da Haydar Dümen ile karıştıranlar da oluyor.

Merak edenlere duyurulur, neyse ki okuduğunuz o sorulardan bazılarını kendisi yazıyor. Sivilay Abla, toplumsal onarım ve siyasal rehabilitasyon ana bilim dalı başkanı, ruh ve sinir hastalıkları mütehassısı.

Haberlere henüz ajans denildiği bir yılın mayıs ayında dünyaya geldi. Sivil savunma uzmanı bir baba ve Kızılay Kan Merkezi’nde laborant bir annenin ortanca çocuğu.

İlk, orta ve liseyi aynı şehirde okudu. Yüksek tahsilini bir Köy Enstitüsü’nde tamamladı. Evli ve üc, cocuk halası. Başlıca fobileri, kitap okumak, spor yapmak, yüzmek ve asansörde kalmak. En büyük eğlencesi, bir yaş pastanın yarısını yiyip, "Hımm! Çok hafifmiş" diyen kadınlara, "Hiçbir yaş pasta hafif değildir" diyerek takılmak.
 
Tempo dergisine verdiği röportajda böyle tanıtılan Sivilay Abla, Genç Siviller hareketinin  kurucularından Turgay Oğur’un mahlasıydı.


ÇOK OKUNANLAR