GÜNDEM

Taraf yayın yasağına meydan okuyor!

MİT haberlerimize yayın yasağı gelmesi üzerine sosyal medyadan okurlarına “MİT haberlerini öğrenmek istiyor musunuz?” diye soran Taraf'a haberlerin devamı için destek yağdı

Taraf yayın yasağına meydan okuyor!
GAZETECİLER.COM - Taraf’ta Mehmet Baransu imzasıyla çıkan MİT yasası ile ilgili haberlerinin ardından mahkeme tarafından haberlere yayın yasağı getirildi. Taraf, bu yayın yasağını sosyal medyada, “MİT haberlerine devam edilmesini istiyor musunuz” diye sordu.

Dün gazetenin birinci sayfasını işgal eden Penguenler ile "MİT haberlerine devam edelim mi yoksa penguen mi yayınlayalım" diye soran Taraf gazetesi, bugün okurlardan gelen destek mesajlarını yayınladı. Taraf gelen okur desteğinin ardından Yeni MİT Yasası ile ilgili haberlere manşetinden de yer verdi.

İşte Taraf'a gelen okur desteği ile ilgili haberden çarpıcı bölümler:

ÖĞRENMEK İSTİYORLAR

Gün boyu yurtiçinden ve yurtdışından, twitter, facebook üzerinden, mail yoluyla binlerce mesaj aldık. Gazetenin telefonları akşama kadar susmadı. Okuyucularımız haberlerimize devam etmemizi, neler olduğunu bilmek istediklerini, yapılan her şeyi öğrenmek istediklerini belirttiler. “Yeni MİT” uygulamasının neler getirdiği, insanların yaşamında neleri etkileyeceğinin haberlerini okumak istediklerini söylediler.

DenemeGazetemizin okuyucusu olmayan insanlar sosyal medya üzerinden sansüre karşı olduklarını ve gazetemizi sonuna kadar desteklediklerini söylediler.

Taraf’ın dünkü penguenli ilk sayfası sosyal medyanın gündemine oturdu. Herkes tarafından dikkat çeken sayfa Türkiye gündeminde en çok konuşulan konulardan oldu.

Dün sosyal medyada Taraf’a gelen destek mesajlarından bazıları.

@foup8 Bu ülkede hukuka aykırı eylemler ‘devlet sırrı’ olarak kabul ediliyor. Buna karşı durmak için: MİT haberlerine devam.

@ozguer Bırakın penguenleri yandaş kanallar yayınlasın.. Siz bildiğiniz işi yapın

@yucel_semih Devletin gizli belgesi adı altında vatandaşlarının bütün haklarına tecavüz eden MİT hakkındaki haberlere devam.

@slmn52 Sinme yok, korkmadan mit haberlerine devam siz bu korkusuzlukla Taraf oldunuz.

@volkaneke Kemalistler 28 Şubat’ta İslamcıları fişlerdi. Aynısını AKP geri yapınca meşru mu oluyor? Taraf’a sansür kabul edilemez.

@duyguyazicioglu Haber istiyoruz. Tek istediğimiz tarafsız, salt haber. Kimse bu hakkı elimizden alamaz.

@journeytoithaca Hep arkanızda olduk, yine arkanızdayız. “yeni MİT” haberlerine devam, çünkü taraf’ta penguenlere yer yok.

@MehmedVII Askeri vesayete karşı en büyük mücadeleyi veren Taraf’ı dindar Kemalist vesayete karşı da desteklemek borcumuz

@erkaler Sansür kabul edilemez... Taraf gazeteciliğe devam etmeli...

@efnanus Dün doğru yerdeydin darbecilere karşı durdun bugün doğru yerde halkın yanındasın. #direntaraf

@volkanabur Sansüre hayır, haberlere cesurca devam.

@handandemiroz Gerçeğin peşinde olmaya devam

@real_aeyildiz Taraf’ın “yeni MİT uygulaması” haberlerinin devam etmesini istiyorum.

@GinShot Taraf gazetesinin kutsal vazifesini yerine getirip toplumu MİT’in eylemleri üzerine bilgilendirmesini istiyorum. Yasağa itiraz.

@ozcanyoleri Dikta rejimine giden adımları ifşa etmeye devam. Yanınızdayız.

@sekulerhumanist MİT haberleri yüzünden baskı gören, yayın yasağı getirilen Taraf’a destek olalım.

@PinarKin Halkı aydınlatmanıza, bu oyunun son bulmasına yardımcı olmanıza kimse mani olamayacak! Arkanızdayız.

@busebozkurt Baskıya hayır! Penguen görmek için değil gerçekleri görmek için haber okumak istiyoruz.

@mertoztas İnadına durmak yok gerçekleri açık ve net söylemeye devam.

@verba_prima Basın özgürlüğü temel özgürlüklerdendir. “MİT fişlemeleri” haberi için Taraf’a uygulanan yayın yasağına sessiz kalınmamalı.

@Niyaz1misri Bu şarkı burada bitmez Taraf... Durmak yok yola devam Taraf... Tıpkı eski günlerde olduğu gibi Taraf.

@benmustafaslan Haberciliğe devam! MİT haberlerini okumak istiyoruz.

@herseyibilenben taraf gazetesi haberlerini titizlikle yapmaya devam etmeli. Yandaş medya değil gerçekleri sunan medya istiyoruz.

@HaleUtar #plebisittaraf Yeni MİT yasasına dair haberler devam etmeli. Bilgi edinme yurttaşlık hakkidir. Başka türlü kamuoyu oluşturulamaz.

@e_caglar #plebisittaraf Taraf Gazetesi haberlerini titizlikle yapmaya devam etmeli. Yandaş medya değil gerçekleri sunan medya istiyoruz.

@ulashaber #plebisittaraf Taraf’ın sorumlu yayıncılığının devam etmesi için yayın yasağı olmaması lazım.

@06kaptan #plebisittaraf Gizli hiçbir şey kalmasın.

@lunaticinsane Gerçekleri bilmek istiyoruz #plebisittaraf.
ÇOK OKUNANLAR