MEDYA KÖŞESİ

Taraf ve Baransu'ya cemaatin içinden de itiraz var!

Taraf'ın gündemi sallayan haberine cemaat içinden de ilginç tepkiler geliyor. Ahmet Taşgetiren "bu haber cemaatin işine yaramaz" imasında bulundu...

Taraf ve Baransu'ya cemaatin içinden de itiraz var!
GAZETECİLER.COM
Taraf gazetesinin yayınladığı "Gülen'i bitirme kararı 2004'de MGK'da alındı" haberine Gülen Hareketi'ne yakın isimlerden de ilginç yorumlar geliyor.

Bugün gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, haberi değerlendirdiği yazıda "Bu haber Hizmet'in işine yarar mı?" diye sordu. "Bence zor" diyerek sorusunu yanıtlayan Taşgetiren Taraf ve Mehmet Baransu'nun bu haberle birlikte AKP'nin eline önemli bir koz verdiğini savundu.Taşgetiren haberin hükümete "Sizin bağrınızda çalışıyoruz, ne haber!" mesajı verdiğini söylerken "Kavgada yumruk sayılmaz" denile denile, acayip yerlere gelindi. Ben sadece üzülüyorum." dedi.

HABERDEKİ MESAJ: CEMAATE KARŞI AKP-ASKER İTTİFAKI

Şimdi nasıl bakmalı bu habere?
Haberin, dershaneler tartışmasında kullanılmak üzere devreye sokulduğunu tahmin etmek zor değil. Mesajı da şöyle okunabilir: Hükümet daha 2004'te Fethullah Gülen hareketine karşı askerlerle işbirliği içine girmiş. Dolayısıyla şu anda dershanelerle ilgili kapatma iradesi, askerlerle taa 9 yıl önce varılan uzlaşma sonucudur.
Hükümet-asker işbirliği!
Yani facia.
Bu haberin bu şekilde sunulmasında acaba Hizmet Camiası'nın katkısı var mıdır?

BU HABER CEMAATİN İŞİNE YARAR MI?

Mehmet Baransu ismi, kendisi kabul etmiyor olsa bile, böyle bir alakayı akla getirebilecektir.
Sonuçta haberin, Hizmet Camiası'na yaradığından yola çıkılarak da böyle bir alaka kurulabilir.
 
Bu haber Hizmet'in işine yarar mı?
 
Peki bu haber, gerçekten Hizmet Camiası'nın işine yarayan bir haber midir?
Bence zor.
Neden zor?

BELGEYİ ASKER HAZIRLADI AKP DEĞİL

Bir: 2003-2004 yılları, daha önce yine Mehmet Baransu'nun getirdiği ve Taraf'ın manşet manşet sunduğu belgelere baktığımızda darbe girişimlerinin cirit attığı yıllardır. İktidarın henüz iktidar olamadığı yıllar. Ki bu iktidar hakkında 2004'ten 4 yıl sonra bile bir kapatma davası açılabilecektir.

İki: MGK belgesine bakıldığında evet orada hükümet adına 6 imza vardır. Ama Cumhurbaşkanı hâlâ Ahmet Necdet Sezer'dir ve asker imzaları ilginçtir. Özden Örnek, İbrahim Fırtına, M. Şener Eruygur... Bu isimleri Balyoz ve Ergenekon yargılamalarından tanıyoruz değil mi?

Üç: MGK belgesindeki ifadelere bakıldığında bunların tamamen "asker dili" ile yazıldığı görülecektir.

Dört: 2004'ten bu yana aşağı yukarı 9-10 yıl geçmiştir. Bu 10 yıl içinde hükümet icraatı, gerçekten yurtiçinde-yurtdışında okul, öğrenci evi ve dershane planında Gülen Hareketi'ni bitirme istikametinde midir? 12 Eylül referandumunda canhıraş bir işbirliği gerçekleşmedi mi, Başbakan Erdoğan en son Kazlıçeşme mitinginden hemen sonra Türkçe Olimpiyatları'nda konuşma yapmadı mı?
 
AKP HABERİN KAYNAĞI İÇİN KOZMİK ODALARA GİRECEK

Olayın öteki boyutu
 
Taraf'taki haber bir MGK tutanağını kaynak alıyor. MGK kararları ise gizli. Mehmet Baransu'nun gazeteciliğini sorgulayacak değilim. Ama bu haberin Baransu'nun eline nasıl geçtiğini mesela iktidar sorgulayacaktır. O kurulun asker üyelerine, sivil üyelerine ya da o kararların saklandığı kozmik odanın görevlilerine bakacaktır.

TARAF VE BARANSU AKP'NİN ELİNE KOZ VERDİ

Belli ki bir süredir Hükümet-Cemaat ilişkilerindeki gerginliğin altında devletteki Cemaat bağlılarının kime daha çok bağlı olduğu sorgulaması bulunmaktadır. Bu bağlılık sorgulamasının özellikle istihbarat alanındaki boyutu, çok daha hassas bir durum arz etmektedir. Şimdi Taraf ve Baransu, hükümetin eline "Nedir bu" diye sorgulayabileceği çok önemli bir malzeme sunmaktadır. Hükümete verilen mesaj şu mudur: Sizin bağrınızda çalışıyoruz, ne haber!

"Kavgada yumruk sayılmaz" denile denile, acayip yerlere gelindi. Ben sadece üzülüyorum.
ÇOK OKUNANLAR