KAYBETTİ

Taraf gazetesi kaybetti çünkü...

Taraf, Ümit Kıvanç ve Nabi Yağcı'dan çok daha fazlasını kaybetti ve samimiyetini sorgulama konusu yaptı...

Taraf gazetesi kaybetti çünkü...
GAZETECİLER.COM
Medyada haftanın hararetli tartışmalarından biri Taraf gazetesinde tozu dumana kattı. Halil Berktay'ın başlattığı ve Taraf'ın editoryal politikalarıyla tam destek verdiği kanlı 1 Mayıs iddiası gazeteye çok şeye mal oldu.

Berktay'ın iddiası Yıldıray Oğur, Melih Altınok, Emre Uslu, Markar Esayan, Kurtuluş Tayiz, Orhan Miroğlu gibi isimler üzerinden gazetede bir karşılık bulsa da bu kimse için sürpriz olmadı. Esas sürpriz gazetenin sol kanadında yaşandı ve Ümit Kıvanç ile Nabi Yağcı'nın istifaları geldi. Erol Katırcığolu başta olmak üzere bazı yazarlar da "1 Mayıs katliamını devlet değil solun kendisi yaptı" tezini açıkça red eden yazılar yazdı. Yağcı ve Kıvanç son sözlerinde tartışmanın içeriği kadar Taraf'ın tutumuna dikkat çektiler. Kendi gazetelerini tartışmayı "art niyetli" bir şekilde kullanmakla suçladılar ki bu da son günlerde atılan manşetleri "operasyonel" bulduklarını ifade ediyor. Taraf cephesinden bu suçlamaya yönelik bir yanıt gelmezken istifalar için "gerçekleri kaldıramayınca yaşadıkları travma sonucu gittiler" kıvamında açıklamalar geliyor.

Farklı siyasal geleneklerden gelen çok sayıda kalemi barındıran Taraf, kemalizm eleştirisi yapabilen sol aydınlar için de bir ifade alanı sunmuştu. Ancak görülüyor ki gazete, Kürt siyasi geleneğinden sonra bu geleneğin aydınıyla da esaslı bir kopuş yaşıyor. Taraf, Berktay'ın iddialarını bir kampanya düzeyine taşırken bunu göze aldı mı bilinmez ancak gazetenin kuşattığı alan biraz daha daralmış gözüküyor.

Taraf, 1 Mayıs yayınlarındaki editoryal tutumu ile muhafazakar sağ basında alkış toplasa da kendi okuru ve kendi yazarları nezdinde büyük yara aldı. Attığı manşetlerle kendi okurunu ve yazarını bile ikna edemeyen Taraf, Ümit Kıvanç ve Nabi Yağcı'dan çok daha fazlasını kaybetti...
ÇOK OKUNANLAR