GÜNDEM

Taraf ekonomi müdüründen şoke eden karar!

Taraf gazetesi tepe isimlerinden birinin şok bir ayrılık kararıyla sarsıldı!

Taraf ekonomi müdüründen şoke eden karar!
GAZETECİLER.COM - Taraf gazetesi ekonomi müdürü Oğuz Karamuk, gazete ile yollarını ayırdı.

Nisan 2013'de Sabah gazetesinden ekonomi müdürlüğünden ayrıldıktan sonra Taraf'a geçen Karamuk, 2 yıla yakın bu görevi sürdürüyordu.

Başarılı ekonomi müdürü, daha önce CNBC-E televizyonu, Sabah, Star ve Vatan gazetelerinde çalışmıştı.

SABAH'TA TEPE İSİMLERLE KAVGA ETMİŞTİ

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü iken Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak ve Okur Temsilcisi Yavuz Baydar ile polemik yaşamıştı.

Dönemin Sabah Ombudsmanı Yavuz Baydar ile girdiği polemik ardından Karamuk şunları yazmıştı.

"...bize gazetecilik dersi veren ve 'Ombudsman' sıfatıyla bu işi kendisine meslek edinen siz, Ekonomi Servisi'ne yönelik daha önceki eleştirel yazılarınızda da olduğu gibi bizi aramak zahmetini göstermediniz. Bizi suçladığınız konuda kendiniz 'HATA' yaptınız. Sizin de bildiğiniz gibi; kronik şekilde yapılan hatalar, niyet beyanı olarak kabul edilir. Kısacası bize özür ve hakkımızı teslim yazısı borçlusunuz sayın Yavuz Baydar."

GENEL YAYIN YÖNETMENİNİ PATRONA ŞİKAYET ETMİŞTİ

Yaptıkları haberlerin reklam verenleri ürkütmemek için diğer gazeteler tarafından görülmediğini, kullanılmadığını ileri süren Karamuk, 2012 Şubat ayında  "Zaten benim gazetemin birinci sayfası da Atlasjet haberlerine karşı aynı tutum içinde... Tüm bunlara rağmen Türkiye'nin en iyi gazetesinde, Türkiye'nin en iyi ekonomi ve gazete sayfalarını yapmaya devam edeceğiz... İşimizi yapacağız... Balık bilmezse Halik bilir... Patron görür değerimizi anlar..." yazmış ve genel yayın yönetmeni Erdal Şafak'ı patrona şikayet etmişti.

ÇOK OKUNANLAR