GÜNDEM

Taraf Şahenk'i tiye aldı: Ne çektin be Ferit!

Başbakan'ın “faiz dışı lobisi” ilan ettiği ve “Kendisine söyledim, o para ölünce mezarına sığmaz” dediği banka patronunun Ferit Şahenk olduğunu iddia etti.

Taraf Şahenk'i tiye aldı: Ne çektin be Ferit!
GAZETECİLER.COM
Başbakan'ın isim vermeden sert sözlerle hedef aldığı banka patronu kim sorusuna Taraf'tan yanıt geldi. Oğuz Karamuk'un haberine göre Başbakan'ın sözünü ettiği patron Ferit Şahenk.

ERDOĞAN'IN "O PARA MEZARINA SIĞMAZ" DEDİĞİ PATRON ŞAHENK!

Taraf'ın haberinde 600 milyon lira ücret ve komisyon geliri elde ettiği için “faiz dışı lobisi” ilan ettiği ve “Kendisine söyledim, o para ölünce mezarına sığmaz” dediği banka patronunun Ferit Şahenk olduğu iddia edildi. Başbakan'ın verdiği 600 milyon lira rakamında yola çıkan Taraf verilere bakarak Doğuş Grubu bünyesindeki Garanti Bankası'na
TARAF SÜRMANŞETTEN TİYE ALDI: NE ÇEKTİN BE FERİT!

Ferit Şahenk'in sahibi olduğu NTV'nin Gezi sürecinde aldığı tepkiye rağmen hükümeti desteklemeye devam ettiğini hatırlatan Taraf gazetesi Şahenk'i sürmanşetiyle tiye aldı.

Deneme

İşte Oğuz Karamuk'un yazısındaki ilgili bölüm:

Öncelikle söylemeliyiz ki, Başbakan’a o banka patronunu şikâyet edip paylatanlar, rakamın üç aylık olduğunu anlatmamışlar kendisine. Yoksa 600 milyon liralık ücret ve komisyon geliri bir banka için çok değil. Özellikle dört büyük bankanın yıllık ücret ve komisyon gelirleri milyarları aşıyor.

Başbakan sürekli paylıyor

Her neyse... Rakamlar ve geçtiğimiz dönemde yaşananlar o patronun, Garanti Bankası’nın sahibi Ferit Ahenk olduğunu işaret ediyor. Garanti, bu yılın ilk üç ayında net 656 milyon lira ücret ve komisyon geliri elde ederek, bu alanda Türkiye şampiyonu oldu. Sabancıların bankası Akbank’ta bu rakam 500, Koçların bankası Yapı Kredi’de ise 400 milyon liralar düzeyinde kaldı.

Açıklamaları duyunca anladık ki, Başbakan canı sıkılınca çağırıp, “faiz lobisi”, “faiz dışı lobisi” diye kızıyor Doğuş Grubu’nun patronuna... Yani, geçen yıl Türkiye’nin en zengin işadamı haline gelen Şahenk, ne yapsa yaranamıyor Başbakan’a...

NTV’den Genel Müdürü gönderiyor... Tarih dergisini kapatıyor... Onca yıllık yol arkadaşı ve kesinlikle zenginliğinin temel kaynaklarından biri olan Garanti’nin Genel Müdürü Ergun Özen’i, bir “Çapulcuyum” sözü yüzünden emekli etmeyi göze alıyor...

Hoşa gitsin diye “hat” sergilerine para harcıyor... Ata sporu yağlı güreşe destek vermek için Kırkpınar’a sponsor oluyor... Muhteşem Yüzyıl’a edep adap getiriyor... Yetmiyor, Başbakan’ı memnun edemiyor... Erdoğan sadece baş başayken değil, kitleler önünde bile “mezara sokuyor” Şahenk’i...

Müşterisi de kızgın

Üstelik Başbakan’ı memnun edemediği gibi neredeyse tamamı “çapulcu” tayfasından olan müşteri kitlesi de kızgın Ferit Bey’e. Garanti’den kredi kartları kapatılıyor... Bankanın, NTV’nin önüne göstericiler yığılıyor... En sevdiği yatırımı NusrEt’in önünde protesto için mangal partileri düzenleniyor... Restoranlarının kapısından girilmiyor.

Haberin tamamı için

ÇOK OKUNANLAR