MEDYA KÖŞESİ

Taha Akyol neden korkuyor?

Milliyet yazarı Taha Akyol, bugün köşesinde korkularını yazdı. İşte yılların tecrübeli kalemini korkutanlar...

Taha Akyol neden korkuyor?
GAZETECİLER.COM - Milliyet yazarı Taha Akyol bugün köşesinde "Korkuyorum" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve "Evet korkuyorum, iki gelişme beni fevkalade korkutuyor. Son derece tedirginim" diye yazdı.

İşte Akyol'u korkuyan o iki gelişme:

* Biri, bunca demokratik açılıma rağmen terörün devam etmesi, Kürt meselesinin yumuşamak yerine gittikçe genişleyip derinleşmesi! Bu nereye varacak diye çok endişeliyim.
Etnik sorunlarla ilgili olarak dünyada yaşanmış feci tecrübeler aklıma geldikçe endişem büsbütün artıyor.
* Beni korkutan diğer husus, liderlerin artık tahammül edilemez hale gelen öfkeleri... Bunlar nasıl kafa kafaya verip yeni anayasa yapacaklar?! Yeni anayasa deyip geçmeyin! Anayasa yapımında Türk- Kürt meselesi keskin bir şekilde gündeme gelecek! Bu liderler ve DTP’liler nasıl kafa kafaya verip çözüm üretecekler! Anayasal düzeyde kızışacak bir kavga Türkiye’yi nerelere sürükler?
Bu ihtimaller sizleri de korkutmuyor mu?

PUSULAYI KAYBETMEKTEN KORKUYORUM

"Allah inancı ve mezhep kimliği gibi fevkalade hassas konuları, politik kavganın dışında tutmak hem başbakan olduğu için hem bu konudaki şahsi hassasiyetleri sebebiyle, herkesten önce Erdoğan'ın görevidir" diyen Akyol, şöyle devam etti:

Çünkü eli değil, gövdesi taşın altında olan Erdoğan'dır ve yarın parti liderlerine "gelip şu işi beraber yapalım" diyecek olan da Erdoğan'dır.

Erdoğan'ın çok yakın bir dostu bir Japon atasözünden bahsetti; ben de "bunu Tayyip Bey'e de söyle" dedim:
"Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir."

Plan, proje, seçim vaadi, aile sigortası falan... Birinci ihtiyacımız sağduyu ve itidaldir. Yaklaşan fırtınalarda Türkiye gemisinin doğru pusulası sadece sağduyu ve itidal olacaktır.

Pusulayı kaybetmek! Korkuyorum...

Taha Akyol
'un köşesinin tamamını okuyabilirsiniz.
ÇOK OKUNANLAR