GÜNDEM

Sözcü'den Atatürk fotoromanı

Sözcü Gazetesi Atatürk'ün ölümünün 72. yıldönümünde birinci sayfasında hayali ve bir o kadar ilginç diyaloglara yer verdi.

Sözcü'den Atatürk fotoromanı
GAZETECİLER.COM - Bugün yayınlanan gazeteler Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 72'nci yıldönümünde ilk sayfalarını Atatürk'e ayırırken Sözcü Gazetesi tuhaf bir canlandırmayı tercih etti...

"Eğer Atatürk yaşasaydı" varsayımından hareket eden Sözcü Gazetesi, ilk sayfasında Atatürk ve günümüz liderleri arasında hayali olduğu kadar tuhaf bir diyaloğa yer verdi.

İKİ LİDERE FIRÇA DİĞERİNE ÖĞÜT!

Sözcü'nün canlandırmasında Atatürk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e 'Abdullah', Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Tayyip' diye fırça atarken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ise söylemini yumuşatarak 'Adaş' diye seslendi ve nasihatta bulundu: "Birleşin, iktidara gelin. Öyle türbanmış, afmış bırakın bunları. Altı oku özümseyin" dedi...

Sözcü Gazetesi'nin dördüncü ve son karesinde ise Atatürk'ün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e "Işık Paşa, şehit kanıyla kurduğum bu ülkeye sahip çıkın. Rejimi koruyun. ülkeyi böldürmeyin. Orduyu parçalamayın suça karışmayın" sözleri yeraldı.

HAKLISINIZ PAŞAM MERAK ETMEYİN

Her üç lider de Atatürk'e sözlerine karşılık olarak "Haklısınız Paşam merak etmeyin" şeklinde yanıt verirken Orgeneral Işık Koşaner ise "Emredersiniz komutanım merak etmeyin" sözleri dikkatleri çekti.


[photos]

ÇOK OKUNANLAR