MEDYA KÖŞESİ

Sözcü yazarının iddiası stüdyoyu karıştırdı

Basın özgürlüğü tartışması NTV'de devam etti. Sözcü yazarı Hakan Bayrakçı, Binnaz Toprak ve Hidayet Şefkatli Tuksal medyayı tartıştı...

Sözcü yazarının iddiası stüdyoyu karıştırdı
GAZETECİLER.COM
NTV
 ekranları ateşli bir basın özgürlüğü tartışmasına sahne oldu. Gazetecilere dönük binlerce davanın açılması ve Odatv baskınıyla derinleşen tartışma NTV Soruyor'a damgasını vurdu.

Sözcü yazarı Hakan Bayrakçı'nın hükümetin giderek otoriterleştiğini söylemesiyle başlayan medya tartışması sert polemiklere neden oldu. Basın üzerindeki baskıların arttığını ve bunu 10 yaşında bir çocuk değilseniz rahatlıkla görüleceğini öne süren Bayrakçı ilginç bir iddiada bulundu:

"Başbakan açık açık söyledi. Gazete patronlarında 'Köşe yazarlarınız böyle yazıp durduktan sonra gelip bana ağlamayın' dedi. İsim veremem ama çok iyi biliyorum ki A'dan Z'ye muhalif olan bütün çalışanları muhalif olan bir çok gazete ve TV kanalı muhalafet yapamıyor. Bence gayet anlaşılır nedenlerle muhalefet yapmıyorlar. Ben bu konuda sert yaklaşmıyorum."

Geçtiğimiz günlerde Star gazetesinden ayrılan yazar Hidayet Şefkatli Tuksal, Bayrakçı'nın değerlendirmesine itiraz etmesiyle başlayan tartışmaya gergin anlara neden oldu. Binnaz Toprak'ın dahil olmasıyla karşılıklı atışmalara dönüşen tartışma moderatörün müdahalesiyle sona erdi.

İşte o anlar:



ÇOK OKUNANLAR