GÜNDEM

Suudi yargısından 'Kaşıkçı davası'nın başladığı günde skandal karar

Suudi Arabistan'da, Cemal Kaşıkçı davasının ilk duruşması yapılırken, Yüksek Yargı Konseyi, zayıf delillere dayanan kararların önüne geçmek için suç ispatlanmadıkça şüphelilere herhangi bir cezanın uygulanamayacağı yönünde karar aldı.

Suudi yargısından 'Kaşıkçı davası'nın başladığı günde skandal karar

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Adalet Bakanı ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Velid bin Muhammed es-Samani, davalara  bakılırken objektif yargı ilkelerinin geliştirilmesi için bir genelge yayımladı.

Karara göre, davalarda şüphe durumunda bir cezanın uygulanamayacağı, sanığın ya suçlu bulunacağı ya da serbest bırakılacağı ifade edildi.

KAŞIKÇI DAVASININ İLK DURUŞMASINDA...

Bu kararın ülkede adaletin sağlanması sürecinde tarihi bir dönüşüm niteliğinde olduğu ve sanığın suçlu bulunması ya da suçu ispatlanmazsa serbest  bırakılması arasında bir denge oluşturacağı kaydedildi. 

Yüksek Yargı Konseyinin söz konusu kararının, Kaşıkçı davasının ilk  duruşmasının yapıldığı gün alınması ise dikkati çekiyor. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci  Kaşıkçı davasında, beşi idam talebiyle olmak üzere 11 sanığın yargılanmasına  başlanmıştı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar