KAZANDI

Süleyman Seyfi Öğün kazandı...

Yeni Şafak'ta "Sosyal Darvinizm" başlığı altında yayımlanan gerçek akademik ahlakıyla yazdığı yazı nedeniyle Süleyman Seyfi Öğün günün kazananı...

Süleyman Seyfi Öğün kazandı...
Aydınlanmacı, solcu yetiştirmeyi eğitim başarısı sayan bir kafa ile dinî bütün, imanlı, muhafazakâr nesiller yetiştirmeyi şiâr edinmiş bir kafanın arasında ciddîye alınabilecek herhangi bir fark olduğunu sanmıyorum. Aydınlanmanın, çağdaşlaşmanın düsturlarını ezbere saymak veyâ dinî akideleri şaşmadan sıralamak  iyi bir doktor veyâ mühendis olmaya karine teşkil etmiyor. 
Meseleyi biraz daha odağa alalım: Aydınlanmanın mümini olmak insanı başarılı bir felsefeci; İlâhiyat Fakültesi mezunu olmak da insanı başarılı bir ilâhiyatçı yapmaya yetmiyor. 
Felsefeciler arasında, felsefeden haberi olmayan; ama Aydınlanmacı olmayı felsefeci olmak için yeterli sayan; böylelikle de vasıfsızlıklarını örtmeye çalışan çok sayıda insan tanıdım. 
Benzer olarak, vasıf ve görüşlerinden emin olduğum çok az sayıdaki ilâhiyatçı dostum da, İlâhiyat alanındaki vasıfsızlığın İslâmî söylemlerle örtüldüğüne işâret etmişlerdir.
*
Az önce okuduklarını Süleyman Seyfi Öğün'ün bugünkü Yeni Şafak'ta "Sosyal Darvinizm" başlığı altında yayımlanan yazısından alıntıladım.
Makale gerçek akademik ahlakıyla yazıldığı için harika...
Ve tabii ki Öğün kazandı.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar