POLEMİK

Süleyman Özışık CHP'deki fanatik dincileri yazdı

Süleyman Özışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde CHP'deki bazı isimlerin şeriatçı kesildiğini iddia etti..

Süleyman Özışık CHP'deki fanatik dincileri yazdı

Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık, Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde CHP'deki bazı isimlerin şeriatçı kesildiğini iddia etti..

Süleyman Özışık, bugünkü yazısında CHP'nin sırf Erdoğan'a karşıtlık yüzünden dindar kesildiğini savunurken şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan meseleyi öyle bir yerden ele aldı ki bugüne dek laik bildiklerimizin tamamı başımıza "şeriatçı" kesildi! Ne kadar dinsiz, donsuz varsa ortaya döküldü. Hepsi Kur'ânı yaprak yaprak inceliyor, kimi Nisa Suresi'ni, kimi Maide Suresi'ni ezberliyor iki gündür.
Al sana bir fayda!
90 yıldır kendini "güncellemeyen" CHP bile anında son sürüme yükseldi."

İşte Süleyman Özışık'ın bugünkü yazısından bir bölüm:

CHP'deki fanatik dinciler!..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız" sözüne destek veren de var tepki koyan da...

"Yok öyle demedi de aslında şöyle demek istedi" diyerek o sözleri savunmaya niyetim yok. Bir hata, bir yanlış anlama veyahut bir dil sürçmesi var ise Erdoğan zaman içinde gereğini yapacaktır zaten.

Ancak o sözleri nasıl anladığımı soracak olursanız şunu söyleyebilirim:

Şayet Cumhurbaşkanı, "Kur'ânın âyetleri yeniden güncellenmelidir" demiş olsaydı, bugün ağır tepki koyanların arasında ben de olmuş olurdum.

Ama bunu söylemiyor.

"İslam'ın hükümleri yeniden güncellenmelidir" diyor. "Âyeti sorgulamak" değil, "Âyetten ne anladığını sorgulamak" gerektiğini söylüyor. Bir başka deyişle "Âyetlerin güncellenmesi" değil, "Hükümlerin güncellenmesi gerekir" diyor.

Hükümler fetvalardan ibarettir ve bu fetvalar zamanın ruhuna göre âlimler tarafından değiştirilebilir.

Değiştirilmelidir de...

Yoksa bu gidiş, gidiş değil arkadaşlar. Pek çok tarikat ve cemaatin verdiği fetvalar günümüz şartlarında insana, inanca ve İslam'a hizmet etmiyor artık, bunu kabul edelim.

Tarikat ve cemaatlerin tamamı Ku’rânı ve Sünnet'i rehber edinerek fetva verdiğini söylüyor değil mi? Âyet aynı âyet, sünnet aynı sünnet. Peki o zaman nasıl oluyor da bir cemaatin ak dediğine diğeri kara diyor, söyler misiniz?

"Deve sidiği helaldir" diyen de "Haramdır" diyen de aynı âyetten yola çıkarak fetva verdiğini söylüyor.

İçelim mi içmeyelim mi ne dersiniz?

Dün, âyetlerden yola çıkarak, "Televizyon şeytan icadıdır ve izleyen imanından olur" diye fetva veren cemaatlerin tamamının bugün kendine özel kanalları var.

İman duruyor mu yoksa uçtu mu dersiniz?

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar