GÜNDEM

Star yazarı da "gizli hayırcı" mı?

İktidara yakın medyada olup da referandum sürecinde 'evet'e darbe vuracak yazılar kaleme alanlar kervanına Star yazarı Resul Tosun da katıldı...

Star yazarı da "gizli hayırcı" mı?

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur dün "gizli hayırcıları' listelediği yazısında AK Partili olup da 'hayır'ın değirmenine su taşıyanları sıralamıştı.

Bugün Star Gazetesi yazarından gelen yazı 'zamanlama da ' düşünülecek olursa aynen Fuat Uğur'un tespitine uyuyor.

Star Gazatesi yazarı Resul Tosun hiç gündemde yokken "saygı duruşu' tartışmasını başlattı. Üstelik kendisinin de belirttiği gibi 'epey zaman önce'ki bir olayı şimdi ısıtıp gündeme getirdi.

"Şehitlere saygı duruşu saçmalığı" başlıklı bir yazı kaleme alan Resul Tosun, sosyal medyanın gündemine de bu satırları ile geldi. İşte zamanlaması açısından tuhaf olan Tosun'un satırları;

"Epey zaman oldu AK Partili bir belediyemizin düzenlediği ‘medeniyetimiz’in de konu edildiği birpaneli dinlemeye gittim. Sunucu elindeki kağıdı okuyan sıradan biri değildi. İslami düşünceyi benimsemiş görünüyordu. Panelin açılışında salondakileri 15 Temmuz şehitleri için bir dakika saygı duruşuna davet etti.

Hadi seküler kesim bunu yapıyor ve kendilerince bir gerekçeleri vardır diyelim. Peki ‘medeniyetimiz’ konulu bir panelde üstelik şehitler için saygı duruşunun bir anlamı var mı? Medeniyetimizin en belirgin özelliği dinimizdir, kültürümüzdür. Şehitlikde dini bir kavramdır. Ne medeniyetimiz de ne de dinimizde ölüler için saygı duruşu diye bir şey yoktur.

BUNUN NE FAYDASI VAR?
Dini kültürü bir yana bırakalım akıllı bir insan bir dakika ayakta durarak ölmüşlere nasıl bir fayda sağlayabilir ki? (...)  Ama saygı duruşunun ne ölüye ne diriyi hiç kimseye hiçbir faydası yoktur. Hatta bazı toplantılarda besmele yerine saygı duruşu çağrısı yapılmakta şekilcilikte akıllı insanları çıldırtacak derecede ifrata kaçılmaktadır. Yapılması gereken bir ritüele dönüşmüş durumda. Benim şaşkınlığım dindarların bu anlamsız hareketi üstelik şehitlik gibi dini kurumlarda kullanıyor olması.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum