KİTAPLIK

Star muhabiri 17-25 Aralık darbesinin kitabını yazdı

Paralel yapılanmaya dair özel haberleriyle dikkat çeken Star Muhabiri Helin Şahin, "BERMUDA & Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı" adlı kitabıyla 17-25 Aralık'ın perde arkasını yazdı.

Star muhabiri 17-25 Aralık darbesinin kitabını yazdı
Paralel yapılanmaya dair özel haberleriyle dikkat çeken Star Muhabiri Helin Şahin, "BERMUDA & Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı" adlı kitabıyla 17-25 Aralık'ın perde arkasını yazdı.

17-25 Aralık ve sonrasında gelen Paralel Devlet Yapılanması ile ilgili soruşturma süreci ik kez resmi belgelerle kitap haline getirildi.

Star Gazetesi'nin başarılı muhabiri Helin Şahin tarafından kaleme alınan, "BERMUDA&Posta Kutusuna Düşen Darbe Planı" adlı kitapta, Paralel Devlet Yapılanması'nın hükümete karşı geliştirdiği darbe planları perde arkasıyla anlatılıyor.

Profil Yayıncılık'tan çıkan kitapta, 17-25 Aralık yargı darbesi girişimin emniyet ve savcılıkta nasıl planlandığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da aralarında yer aldığı binlerce kişinin nasıl yasa dışı dinlendiğinin yanısıra, örgütün yapısına dair şok bilgiler ve belgeler yer alıyor.

DenemeBir ihbar e-mailiyle başlayan iddiaların devletin zirvesine uzanan bir darbe girişimine nasıl dönüştüğünün tek tek anlatıldığı kitapta, adliye koridorlarında yaşanan güç savaşlarının ayrıntıları dikkat çekiyor.

SAVCI HER ŞEYİ PLANLAMIŞTI

Kitap, hakkında dava açılan Savcı Muammer Akkaş'ın, 25 Aralıkta'n bir gün önce Başsavcı'ya bilgi vermemek için adliyeden nasıl kaçtığını, 25 Aralık günü emniyete, "Bu kişileri alın, jandarmaya teslim edin" talimatı verdiğine değiniyor. Kitabında, Jandarmanın operasyona nasıl dahil edildiğinin de altını çizen Şahin, hükümet ile askerin karşı karşıya getirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekiyor . Kitapta, savcılar arasında yaşanan tartışmalara dair ilginç detaylar da var.

17 ARALIK'TA İLGİNÇ DİYALOG

17 Aralık operasyonunu gerçekleştiren ve açığa alınan Savcı Celal Kara ile dosya sonradan atanan savcı Ekrem Aydıner arasında geçen diyalog da enteresan. Kara'nın ifadesini aldığı kişilere "Tayyip'e güveniyorsanız yakında o da gidecek. Bu ülke çadır devleti değil" şeklinde sözler sarf ettiği belirtildi.

Kara'nın ifade alma işlemleri sırasında meslektaşı Aydıner'e "İmzala şu tutanağı da işlemler bitsin" dediği ancak Aydıner'in "Tatmin olmadım, imzalamayacağım" cevabını verdiği anlatıldı. Bu durum karşısında öfkelenen Kara'nın, "Şunu imzala bak bunlar bir ay sonra gidici" diyerek darbe planı içinde olduklarını itiraf ettiği kitapta ayrıntılarıyla yer aldı.

ÇOK OKUNANLAR