KULİS

Star Medya Grubu satıldı mı?

Star Medya Grubu ile Petkim'in sahibi Azeri devlet enerji şirketi SOCAR arasında bir süredir devam eden satış görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Star Medya Grubu satıldı mı?
GAZETECİLER.COM -  Star Medya Grubu ile Petkim'in sahibi Azeri devlet enerji şirketi SOCAR arasında bir süredir devam eden satış görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı iddiası ortalığı karıştırdı. .

TAMİNCE: "SONUÇLANINCA AÇIKLAYACAĞIZ"

Star Medya Grubunun ortağı ve Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, Star Medya Grubu'nun satışı hakkında "Olumlu görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

"Star Medya Grubu ile Petkim'in sahibi Azeri devlet enerji şirketi SOCAR arasında bir süredir devam eden satış görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı ve iki tarafın satın alma konusunda el sıkıştığı" şeklindeki haberler üzerine Anadolu Ajansı'na konuşan Tamince, "Olumlu görüşmelerimiz devam ediyor. Bitince her şeyiyle kamuoyuna açıklama yapacağız" dedi.

SOCAR'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Star Medya Grubunun SOCAR'a satışyla ilgili Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtlayan Kenan Yavuz, "SOCAR olarak global ölçekte yürüttüğümüz projelerimizi Azerbaycan ve Türkiye'de medya yatırımı ile genişletmek arzusundayız. Türkiye'de ise süreç pozitif bir trend içinde devam ediyor" dedi.

"Star Medya Grubu ile Petkim'in sahibi Azeri devlet enerji şirketi SOCAR arasında bir süredir devam eden satış görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlandığı ve iki tarafın satın alma konusunda el sıkıştığı" şeklindeki haberler üzerine AA'ya konuşan Yavuz, şunları söyledi:

"SOCAR olarak global ölçekte yürüttüğümüz projelerimizi gerek Azerbaycan ve gerekse Türkiye'de medya yatırımı ile genişletmek arzusundayız. Bu kapsamda Bakü'de bir TV kanalı satın aldık. Türkiye'de ise süreç pozitif bir trend içinde devam ediyor. Süreç tamamlandığında kamuoyumuzu bilgilendireceğiz."

TAMİNCE ORTAK OLARAK KALACAK

SOCAR CEO'su Kenan Yavuz Tamince ile ortak olacaklarını da açıkladı:

-Socar neden Türkiye'de medya alanına yatırım yapma kararı aldı?
-Socar olarak global ölçekte yürüttüğümüz projelerimizi gerek Azerbayan ve gerekse Türkiye'de medya yatırımı ile genişletmek arzusundayız. Bu kapsamda Bakü'de bir TV kanalı satın aldık. Türkiye'de ise pozitif bir trend içinde devam ediyor.

-Satış süreci sonlandı mı? Tamince ile anlaştınız mı?
- Süreç olumlu devam ediyor. Henüz tamamlanmadı. ama sona yaklaştık. Süreç tamamlandığında kamuoyunu bilgilendireceğiz.

- Burada Star Medya'yı tamamen satın almanız mı gündemde yoksa ortaklık mı?
-
Star Medya'da Fettah Bey ile ortaklığımız olacağı bir model üzerinde çalışıyoruz.


TAMİNCE "GÖRÜŞÜYORUZ" DEMİŞTİ

Rixos Otellerinin patronu ve Star Medya Grubu'nun ortağı Fettah Tamince, Socar ile bir süre önce satış için masaya oturduklarını ve görüşmelere başladıklarını açıklamıştı.

Aradan geçen sürede yapılan görüşmelerde her iki tarafın da satış konusunda anlaşmaya vardığı belirtildi. Fiyat konusunda ise herhangi bir bilgiye ulaşılamamıştı.

STAR GAZETESİ VE 24 TV

Star Medya Grubu Fettah Tamince ve Tevhit Karakaya ortaklığına ait. Grubun bünyesinde Star Gazetesi ve Kanal 24 Televizyonu bulunuyor.

Rixos'un da patronu olan Tamince, Star hisselerini 2009 yılında Ethem Sancak'tan devralmıştı.

SOCAR TURKEY MEDIA AZERBAYCAN'DA ATV'Yİ SATIN ALDI

Yeni kurulan medya şirketinin Socar Turkey Medya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev. Şirketin tek sahibi ise Azerbeycan devlerine sahip olan Socar Turkey Enerji. Socar medyada bugün bir atılım yaptı. Grup Azerbaycan'ın devlet kanalı "Azad Azerbaycan"ı satın aldı. Kanalın kısa adı "ATV". Socar, Azerbaycan'daki bu kanalın ismini "CBC" (Caspian Broadcasting Company) olarak değiştirmeyi planlıyor.

Bu arada Socar'ın Türkiye'de geçtiğimiz hafta kurduğu bir şirket daha var. Şirketin ismi Azoil, iş konusu ise mağazalarda benzin, mazot, dizel, biodizel, LPG, CNG perakende ticareti yapmak. Yani aslında akaryakıt istasyonları açmak. Şirket Ocak ayında EPDK'dan aldığı akaryakıt dağıtım lisansının ardından Gürmen Grubu'nun Başkanı Remzi Gür ile akaryakıt dağıtım alanında ortak çalışacağı 3 şirket kurmuştu.

ÇOK OKUNANLAR