TV HABER

Sırrı Süreyya o filmden öyle bir telif alacak ki!

tv8’de ekranlara gelen Cengiz Semercioğlu'nun sunduğu "Böyle Bir Şey Var Mı?" programına "F Tipi Film"inin yapımcı ve yönetmenleri Ezel Akay, Sırrı Süreyya Önder ve Caner Bozkurt konuk oldu…

Sırrı Süreyya o filmden öyle bir telif alacak ki!
GAZETECİLER.COM
Grup Yorum'un yapımcılığını üstlendiği F tipi hapishanelerdeki tecrit uygulamasını anlatan "F Tipi Film" 21 Aralık'ta vizyona giriyor. Filmin yönetmenleri arasında olan BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, TV 8 ekranlarında Cengiz Semercioğlu'nun konuğu oldu.

Ezel Akay, Sırrı Süreyya Önder, Barış Pirhasan, Aydın Bulut, Hüseyin Karabey, Reis Çelik, Vedat Özdemir, Mehmet İlker Altınay ve Grup Yorum (FOSEM) olmak üzere 9 yönetmenin kamera arkasına geçtiği filmde, yönetmenlerin her biri, F tipi hapishanedeki tecrit uygulamasını konu alan 10'ar dakikalık kısa film çekti.

tv8'de yayınlanan Böyle Bir Şey Var mı? programına konuk olan filmin yönetmenlerinden Sırrı Süreyya Önder, Ezel Akay ve Grup Yorum üyesi Caner Bozkurt, Cengiz Semercioğlu'nun sorularını yanıtladılar.

" FİLMDE BİR TEK BANA TELİF ÖDENECEK O DA BİR BAĞLAMA"

Filmin konusu ve çekim sürecine dait ilginç açıklamalar yapan Sırrı Süreyya Önder "Filmde bir tek ben telif aldım, o da bir bağlama. Bana bir bağlama alacaklar." dedi.

“Ölüm oruçlarında hayatını kaybedenler sadece rakamdan ibaret olarak kaldı. Benim öykümün tamamı dışarıda çekildi. Benim hikayem tabut oldu. Filmde bir tek ben telif aldım, o da bir bağlama. Bana bir bağlama alacaklar.

HER KESİMDEN SEÇMENLERİM VAR

Her kesimden seçmenlerim var. Zengin seçmenlerim bile var. Bana oy vermeyen seçmen bile benden hesap soruyor. İstanbul’a kaz yemem gerekiyorsa geliyorum, kaz yiyip dönüyorum. Uçaktan çok korkuyorum her yere arabamla gidiyorum."

MİLLETVEKİLLİĞİNİ SEVMEDİM

"Darbeleri araştırma komisyonunda en önemli şey yüzleşme anlarıydı. Komisyonda kendi hikayemin dışında durmaya çalıştım. Komisyonun amacı araştırmaydı bunu aşmamaya çalıştık. Komisyonun üç aylık süresi vardı. Kamuoyu bunu bilmiyor. TBMM’de yüzleşme komisyonuna ihtiyaç var. Genel anlamda hayırlı bir şey çıktı. Milletvekilliğini sevmedim. Vekillik ve oradaki ritüeller diğer insanlardan farklı olduğunuzu size hatırlatan şeyler. Kendinizi kaptırırsanız imtiyazlara kaptırırsınız. Hala meclisten ayrılamayan insanlar var. Milletvekili ayrımcılık üzerine kurulmuş.

 BDP VEKİLİ OLMAK ZOR SÜREKLİ İTİBARSIZLAŞTIRILIYORSUNUZ

BDP’li vekil olmak zor. Sürekli itibarsızlaştırılıyoruz. Tüm siyasal partilerde insani ilişkiler hat safhada. Birkaç kendini bilmez insanlıktan nasibini almamışlar dışında yarısından fazla 5 - 10 kişiyi çıkınca hepsi ile asgari ilişkilerimiz var. İnsan ilişkileri farklı siyasal ilişkiler farklı. Eskiden meclis lokantası ucuzmuş ama ortalama bir restoran fiyatları kadar var. Etli yemek 7 lira. Çok ziyaretçimiz oluyor. Meclis lokantası ucuzmuş hurafesine inanan yemeğe geliyor.

ÖMRÜMDE İLK DEFA VEKİL OLUNCA BANKA KREDİSİ KULLANDIM

Ömrümde ilk defa vekil olduktan sonra tüketici kredisi kullandım. Maaş yetmiyor. Birçok insan, birçok vekil arkadaş benim durumumda. Bizim kesemiz bir, kimde varsa bölüşüyoruz. Hamiyet Perver mahlasıyla birçok dizinin senaryolarını yazdım. Aşka Sürgün’de kendi adıma çalıştım.

MUHTEŞEM YÜZYIL'A MÜDAHALE ETMEK BAŞBAKAN'IN İŞİ DEĞİL

"Bence Muhteşem Yüzyıl’a müdahale etmek Başbakan’ın işi değil. Hiçbir diziye başından sonuna bakamıyorum."

EZEL AKAY: SIRRI SÜREYYA'YA OY VERDİM

Programın diğer konuklarından ünlü yönetmen Ezel Akay "Sırrı Süreyya Önder’e oy verdim. İstediğim zaman oyumun hesabını soruyorum" dedi.

"F Tipi filminde yaşanmış öykülerden yola çıktık. Yorum Grubu bir yapımcının yapması gereken her şeyi yaptı. Herkesten yardım aldı. Hakiki bir yapımcılık yaptı. Sırrı Süreyya Önder’e oy verdim. İstediğim zaman oyumun hesabını soruyorum” diyen Ezel Akay, Muhteşem Yüzyıl tartışmasıyla ilgili olarak da "Adamın ismi Kanuni Seferi değil" dedi.

FİLM 21 ARALIK'TA 50 KOPYA İLE VİZYONA GİRİYOR

Filmin vizyon tarihi ve kopya sayısını açıklayan Grup Yorum üyesi Caner Bozkurt "Film 21 Aralık’ta bütün Türkiye’de 50 kopya ile vizyona giriyor. Artık Biletix firması ile çalışmıyoruz. İlkesel olarak o firma ile çalışmıyoruz. İki arkadaşımız dün gözaltına alındı." dedi.
ÇOK OKUNANLAR