GÜNDEM

Sputnik’ten açıklama: Yavuz Oğhan’ı Davutoğlu yayını için uyardık

RS FM’de yayımlanan, Yavuz Oğhan’ın İsmail Saymaz ve Akif Beki ile yaptığı “Bi De Bunu Dinle” isimli program, dün Sputnik yönetiminin aldığı kararla bitirildi.

Sputnik’ten açıklama: Yavuz Oğhan’ı Davutoğlu yayını için uyardık

Programın sunucusu Yavuz Oğhan, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla yapılan ve kendi Youtube sayfasında yayınlanan mülakat sonrasında programın bitirildiğini sosyal medya hesabından duyurmuştu.

"Türkiye'de hiçbir iyi iş cezasız kalmaz" diyen Oğhan'ın ardından Zafer Arapgirli de yayınlarına son verdiğini açıkladı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da "Bu kararın hiç bir izahı yok. Her kapıyı kapatsalar da biz yeni kapı açacak, susmayacağız" ifadelerini kullandı.

“RÖPORTAJDAN İKİ GÜN ÖNCE HABERİMİZ OLDU”

Sputnik Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe, Oda TV'ye “Davutoğlu röportajı kurumsal kararımızın hilafına yapılmış bir iş. Röportajın yayın politikamız gereği yapılmaması yönünde kararı biz Yavuz Bey’e ilettik, ancak buna rağmen yapıldı. Genel Yayın yönetmeni olarak röportajdan iki gün önce haberim oldu .

Onay vermedik buna. Röportajdan bir gün önce, Yavuz Bey’e röportajın bizim tarafından yapılmasının doğru olmadığını aktardım. Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın röportaja dahil olduğunu ise röportaja 1 gün kala öğrendim. Oğhan ‘Biz bunu kendi Youtube kanalımızda yapacağız’ dedi. Akif Beki ve İsmail Saymaz’ın da orada olacağını söyledi.

“Tüm bunlar işin bir tarafı. Diğer yanı ise; Yavuz Oğhan medyası olmayan Davutoğlu’na bir medya yaratmak amacıyla yola çıkan Tarafsız Haber Ajansı’nın kurucularından ve yönetiyor. Tarafsız Haber Ajansı, kamuoyuna böyle yansımasa bile, Davutoğlu’nun tanıtımını yapmak için kullanılıyor. Yavuz Oğhan’la yapılan sözleşmemiz gereği böyle bir durumu kabul edemeyiz.

Biz Sputnik olarak Davutoğlu’nun ajansı ile yan yana görünmek istemiyoruz. Biz Türkiye’de yaşanabilecek bir siyasi mücadelenin tarafı değiliz. Politikacı değiliz, sadece gazeteciyiz. Sputnik’in program formatı onay olmadığı halde birebir kopyalanarak, sanki Davutoğlu programı Sputnik’ten yapılmış gibi her yerden yayıldı. Buna dünyanın bütün kurumsal haber ajansları itiraz eder.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar