MEDYA KÖŞESİ

Sözen, Erdoğan’ı 24 yıl önce nasıl övmüştü? Nagehan Alçı TRT'deki o programı hatırlattı

Geçen hafta sert bir tartışma yaşayan Recep Tayyip Erdoğan ve Nurettin Sözen, yıllar önce Reha Muhtar'ın programında bakın nasıl bir diyalog içine girmişler... Nagehan Alçı, TRT'deki o programda yaşananları köşesine taşıdı.

Sözen, Erdoğan’ı 24 yıl önce nasıl övmüştü? Nagehan Alçı TRT'deki o programı hatırlattı

"Başkan Erdoğan ve İstanbul'un eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen arasında geçen hafta İstanbul üzerinden yaşanan grev ve çöp dağları tartışmasını görünce biraz eskiye gittim" diyen Nagehan Alçı, TRT'nin arşivini açtı ve 1994 yılındaki Ateş Hattı programında yaşananları köşesine taşıdı. 

Ateş Hattı programının konuk olanların sert tartışmalara girmesi üzerine kurgulandığını fakat o günkü Erdoğan-Sözen karşılaşmasının programı yapanların bu isteğini karşılamadığını söyleyen Alçı, "Muhtar’ın ısrarla tartışma çıkmasını istemesine rağmen Erdoğan da Nurettin Sözen de birbirlerine gayet ılımlı yaklaşıyorlar. Geçen hafta Erdoğan iktidarına çok sert sözlerle yüklenen Sözen, o programda birkaç yerde Erdoğan’ı övüyor." ifadelerini kullandı.

Sözen, Erdoğan’ı 24 yıl önce nasıl övmüştü?
Başkan Erdoğan ve İstanbul'un eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen arasında geçen hafta İstanbul üzerinden yaşanan grev ve çöp dağları tartışmasını görünce biraz eskiye gittim ve TRT’nin arşivinde çok ilginç bir tartışmaya rastladım.

Tarih 5 Aralık 1994. Reha Muhtar’ın Ateş Hattı programı. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un 8 aylık belediye başkanı. Karşısında selefi Nurettin Sözen oturuyor.

Aradan 24 yıl geçtikten sonra çöp konusu üzerinden sert bir tartışma yaşadılar ancak o gün o programda Muhtar’ın ısrarla tartışma çıkmasını istemesine rağmen Erdoğan da Nurettin Sözen de birbirlerine gayet ılımlı yaklaşıyorlar.

Belli bir yaşın üzerindeki okuyucular bilir, gençler için de hatırlatayım: Ateş Hattı, isminin de çağrıştırdığı gibi, tartışmacıların birbirine karşılıklı çok sert ateş etmesi, yani kavgaya varan tartışmalara girmesi üzerine kurgulanırdı.

O BÖLÜMÜN İSMİ “SEVGİ HATTI” OLMUŞ!

Ancak Erdoğan-Sözen karşılaşması, programı yapanların bu isteğini karşılamıyor. Hatta geçen hafta Erdoğan iktidarına çok sert sözlerle yüklenen Sözen, o programda birkaç yerde Erdoğan’ı övüyor. O nedenle ekranda “Sözen’den Erdoğan’a sürpriz destek” sözleri yanıp sönüyor ve programın ismi de “Sevgi Hattı”na dönüyor!

Nurettin Sözen “Birçok konuda başladığımız projelere devam ediyorlar. Eminim kendileri de programlarına uygun yeni projeler üreteceklerdir. Ben bu açıdan gayet iyi buluyorum. Gayretlerini sürdürüyor. 8 ayda bir yargıya varmak kolay değil” diyerek Erdoğan’a destek oluyor.

Erdoğan da “Devlette devamlılık esastır. Biz bizden önce atılmış hayırlı adımları devam ettirmek durumundayız. Ettirmezsek halkımız bizden hesap sorar” sözleriyle Sözen’e karşılık veriyor. (Programın linkini de bu yazıya ekliyorum…)

NAGEHAN ALÇI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar