GÜNDEM

Sözcü'nün o karikatürü için savcılık harekete geçti...

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Gırgır Dergisi'nde Hz. Musa'ya yönelik çirkin karikatürle ilgili soruşturma başlattı...

Sözcü'nün o karikatürü için savcılık harekete geçti...

Hz. Musa’ya hakaret niteliğindeki karikatürü ardından flaş bir kararla kapatılan Sözcü Grubu’nun mizah dergisi Gırgır’ın yöneticileri hakkında dava açıldı...

DERGİ YÖNETİMİ, "SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ" DEMİŞTİ

Gırgır dergisi yönetimi kapatma kararını duyurduğu basın açıklamasında, "Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız" demişti.

Ancak Küçükçekmece Başsavcılığı, suç duyurusunu beklemeden Gırgır'ın yöneticileri hakkında ‘Halkın bir kesimi benimsediği dini değerleri aşağılamak’ suçu kapsamında soruşturma başlattı.

"DİNİ ĞERLERİ AŞAĞILAMAK" SUÇUNDAN...

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığ açıklamasında, "Hz. Musa'ya ve başta Musevilik ve İslam olmak üzere tüm semavi dinlerce kutsal olan değerlere hakaret içerdiğine ilişkin hususların soruşturulabilmesi amacıyla şüpheliler hakkında 'Halkın bir kesimi benimsediği dini değerleri aşağılamak' suçuna aykırılıktan dolayı soruşturma açılmıştır" denildi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum