MEDYA KÖŞESİ

Sözcü yazarının başı Twitter hırsızlarıyla dertte

Sözcü yazarı Can Ataklı, Ayyıldız Tim tarafından hacklenen Twitter hesabı yüzünden yaşadıklarını anlattı. Can Ataklı'nın Twitter hackerlarıyla başı dertte...

Sözcü yazarının başı Twitter hırsızlarıyla dertte

Can Ataklı bugünkü köşesinden "başından geçenleri" bir bir anlattı.

Ataklı'nın ikinci kez  çalınan Twitter hesabı başına bela oldu. Kendisine ait olmayan mesajlar atan hackerlar bakın Ataklı'ya neler yaşatmış?

Bu başıma ikinci kez geliyor. Birkaç ay önce bir sabah Twitter hesabımı açtığımda “Twitter şifrenizi doğrulayın” mesajı ile karşılaştım. Doğal olarak ve tabii twitter teknolojisini fazla bilmediğim için “güncelleme yapılıyor herhalde” diye düşünerek şifremi girdim. 


Bir anda ekran karıştı ve Twitter hesabımı göremez oldum. Bir mesaj atmaya çalıştım o da olmadı.

Yine bilgisizliğimden “belki bir süre geçmesi gerekiyordur” diyerek internetten ayrıldım. Bir süre sonra bir arkadaşımdan telefon aldım “Twitter hesabın hacklenmiş” dedi.

Kendilerine “Ayyıldız tim” diyen Erdoğan hayranı bir hacker grubu muhalefet etmemin bedeli olarak hesabımı ele geçirdiklerini söylüyordu. Bu grup benim adıma “Erdoğan'dan hakaretlerim nedeniyle özür dilerim” türü mesajlar atmışlardı.

Elbette takipçiler hesabımın hacklendiğini hemen anlamıştı. Ancak hesabı geri almam neredeyse bir ayı buldu. Bu sürede çok sayıda takipçi kaybettiğim gibi takip ettiğim birçok kişi de yok olmuştu. Şimdi başıma yine bir hacker saldırısı geldi. Ama bu çok farklı.

Amaç sadece benim hesabımı ele geçirmek ve beni küçük düşürmek değil. Bu kez hesabımı alanlar itibarımı ve 772 bin takipçiyi kullanarak bir şirket aleyhine kara propaganda başlattılar.

Dijiturk aleyhine benim adımı kullanarak birçok tweet atıldı. Bu tweetlerde Dijiturk yönetiminde bir FETÖ'cü olduğu, bu kişinin kurduğu örgütün birçok kişiye ait kişisel bilgileri ele geçirerek şantaj amaçlı kullandığı belirtiliyordu. Yine benim de tehdit ve şantaj altında olduğum, ancak durumu emniyete bildirdiğim anlatılıyordu. Bu hırsızlığı yapanlar bir de üstüne benim adıma Dijiturk aleyhine “aboneliği iptal ettirme kampanyası” da açmışlardı.

Tweetlerin hiçbiri mantıksız değil. Bu nedenle 772 bin takipçimin büyük bölümü bu tweetlerin benden geldiğini düşünerek “canataklıyalnızdeğildir” veya “dijitürkskandal” gibi bölümler açarak bana destek olmaya, tweetlerimi RT'lemeye başladılar. Ben durumu fark edip Facebook üzerinden açıklama yapana veya bazı dostlarıma “lütfen hesabımın hacklendiğini, gelen tweetlerin hiçbirinin bana ait olmadığını kendi takipçilerinizle paylaşın” diyene kadar bu mesajlar yüz binlerce kişiye ulaşmış oldu.

Daha sonra durumu bir mesajla Dijiturk'e bildirdim. Ardından güvendiğim bilgisayar uzmanı dostlarımdan yardım rica ettim. Hemen müdahale ettiler ama ancak önceki gece yarısına doğru bana ait olan hesabı askıya aldırmayı başardılar ve tweetler kesildi. Şimdi Twitter merkezinden hesabın yine bana devredilmesini bekliyorum.

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar