GÜNDEM

Sözcü gazetesinden tutuklamalara 'siyah' tepki...

Muhabiri ve İnternet sorumlu Müdürü tutuklanan Sözcü gazetesi bugün silah zemin üzerine basılı çıktı...

Sözcü gazetesinden tutuklamalara 'siyah' tepki...

Sözcü gazetesi, muhabiri Gökmen Ulu ve İnternet Sorumlu Müdürü Meliha Ongun'un tutuklanmasına tepki olarak bugün rengini karattı...

Gazete silah zemin üzerine "Türk basını ve gazetecilik için kara gün" manşetiyle çıkarken, Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, "Hukukun ileride yine işleyeceğini ve adaletin basından ve çalışandan yana olacağını düşünüyoruz. İnşallah bu yanlıştan da dönülür. Arkadaşlarımız da tekrar serbest kalır. Başka gazeteci arkadaşlar da inşallah haberlerinden dolayı tutuklanmaz" dedi.

 

Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen ise "Hayatım boyunca böyle absürt suçlamalarla karşılaşmadım. Sayın Savcı, Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'a ‘Cumhurbaşkanına suikast yaptığı' iddiasında bulundu. Ayrıca hükümete karşı isyan suçlamasında bulundu. Hayal bile edemezsiniz. Eğer bu suçları bu arkadaşlarımız işlemişse bunlara kocaman bir günaydın demek lazım. 15 Temmuz’un üzerinden 11 ay geçti hiç soruşturma yapmadınız. Şimdi yapıyorsunuz. Pes diyoruz başka da bir şey diyemiyoruz. Yargıç, bu iddiaları reddetti, bu iddialarla ilgili herhangi bir tutuklama olmamasına karar verdi. Bir tek tutuklama olarak Gökmen Ulu’nun haberi gösterildi. Bu haber gazetecilik başarısıdır. Cumhurbaşkanlarının nerede tatil yaptığı her zaman merak konusudur. Tek şanssızlıkları, yaptıkları haber sonrası darbe girişiminin olmasıdır." ifadelerini kullandı.

İŞTE SORGU TUTANAKLARI, SAVUNMALAR VE TUTUKLAMA KARARI...

Sözcü gazetesi, dünkü mahkeme tutanaklarını da yayınladı..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar