GÜNDEM

Sözcü gazetesi davasında ilk gün duruşması tamamlandı

Sözcü Davası'nın ilk duruşması bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliye Sarayı'nda yapıldı.

Sözcü gazetesi davasında ilk gün duruşması tamamlandı

Biri tutuklu dört Sözcü çalışanının yargılandığı davanın ilk duruşması bugün İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Davada Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay, İzmir muhabiri Bekir Gökmen Ulu, Sözcü gazetesi internet sorumlusu Mediha Olgun ile Sözcü Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli yargılanıyor.

Duruşmanın bugünkü bölümünde Sözcü çalışanlarının savunmaları alındı.

Sözcü'nün tutuklu muhabiri Gökmen Ulu, 50 dakikalık konuşmasında, kendisini savundu..

Gökmen Ulu ifadesinde şunları söyledi:


“Özal'dan Demirel'e kadar liderlerin sayısız haberleri yapılmıştır. Cumhurbaşkanı'nın da birçok yerde yaptığı tatillerle ilgili haber olmuştur. Ben çeşitli gazetelerin yaptığı haberlerden haber vereyim. Doğan Haber Ajansı 1 Temmuz 2013'te de böyle bir haber yaptı. Milliyet Gazetesi de böyle bir haber yaptı. Sabah Gazetesi, Rixos Premium villada tatil yaptıklarında Erdoğan'ı haber yaptı.”

“ŞAKA GİBİ GELİYOR”

“Her zaman olduğu gibi gazeteler ve internet sitelerinde liderler ve ünlülerle ilgili haberler vardır. Şu anda haberi yayınlanmakta olan ünlülerden birine, birileri saldırganlık yapmaya çalışırsa bu gazetecilere ‘Yer bildirdi’ denebilir mi? Bana yapılan budur. Böyle bir suç yok. Burada akla gelen art niyet. Ben Cumhurbaşkanı’nın Marmaris tatilini, hayatın olağan akışında yaptım. Haber saat 16:25'te yayımlandı."

Duruşma tanıkların dinlenebilmesi için yarın sabah 10.00'a bırakılırken ilk gün tahliye kararı çıkmadı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar