GÜNDEM

Sosyal medyaya sansüre sert tepki!

Bayülgen'den sosyal medyaya yapılması gündeme gelen yeni düzenlemelere tepki göstererek, Twitter ve Facebook'la uğraşılmaması gerektiğini söyledi.

Sosyal medyaya sansüre sert tepki!
GAZETECİLER.COM - Okan Bayülgen'den sosyal medyaya yapılması gündeme gelen yeni düzenlemelere tepki göstererek, Twitter ve Facebook'la uğraşılmaması gerektiğini söyledi.

Bayülgen kendi twitter hesabından yazdığı yazıda şöyle seslendi:

BU YOLLAR SAĞLIKLI DEĞİL

"Basın özgürlüğünün temel amacı haber alma özgürlüğüdür. Demokrasilerde en çok yönetenlerin işine yarar. Karışıklık çıkmasını önler. Susturursan,alternatif yollar ararlar. Bu yollar sağlıklı değildir. Suçlar onu da susturursun. Bu iş sokakta konuşmaya yasaklamaya kadar gider. Korkutur,engellersin. Yeni yollar bulunur! Yani önünü alamazsın. Gel başa dön. yetkin insanlara bırak. Basına bırak.

MÜDAHALE EDERSENİZ YALAN HABER TRAFİĞİ ARTAR

Twitter ve Facebook ile uğraşma! Bunlar bugün var. Yarın yenileri çıkacak. Teknolojisi ne olursa olsun bağımsız basına ihtiyacınız bitmeyecek. Anlamıyorsanız sosyal medyaya da müdahale ediniz. Ama biliniz ki bu daha çok kontrolsüz bilgi akışına, daha çok 'yalan' haber trafiğine neden olur.

BASIN İŞİNİ YAPSIN SOSYAL MEDYA HABER MERKEZİ OLMAZ

Basın ciddiyetini korusun.Babalar! 'Sosyal Medya Düzenlemesi' üzerine yazdım. Bir medyayı kontrol ediyoruz. Milyonlarcası çıkıyor! diye bir endişe var ya! Yardımcı olmaya çalışıyorum. Bir tanesi işini yapsın! Milyonlarcası 'HaberMerkezi' Olmaya soyunmaz. Eskiden olduğu gibi dalgasına bakar. SaygıSevgi ve Ouokl!"

ÇOK OKUNANLAR