RATİNG

Sosyal medya seçimi hangi kanaldan izledi?

Sosyal Medya Ajansı The Netfork, 'Sosyal Medya Raitingleri: Seçim Özel...

Sosyal medya seçimi hangi kanaldan izledi?

12 Haziran’da gerçekleşen Genel Milletvekilleri Seçimleri Türkiye’yi ekran başına kilitlerken sosyal medya da seçim tahminleri ve sonuçlarıyla oldukça hareketliydi. Sosyal Medya Ajansı The Netfork, “Sosyal Medya Rating’leri: Seçim Özel ” sonuçlarını açıkladı. Seçimlerde en çok izlenilen ve en çok değinme alan kanal Star TV oldu. Star TV’yi sırasıyla Kanal D ve Habertürk TV izledi.

İstanbul- Sosyal medya ajansı The Netfork, 12 Haziran’da seçim sonuçlarını yayınlayan programlara dair değinmeleri baz alarak Sosyal Medya’nın seçimleri hangi TV kanalından takip ettiğini belirledi. Sosyal medya, seçim sonuçlarının açıklanmaya başladığı saat 18:00 öncesinde “yasağı dinlemeyerek” değinmelerde bulunmaya başladı. The Netfork, saat 20:00 – 00:00 saatleri arası dinlediği sosyal medyada toplam bin 634 değinme tespit etti. Yapılan dinlemede, Star TV yüzde 40 değinme oranı ile birinci oldu. yüzde 26 değinme oranı ile Kanal D ikinci, yüzde 8 değinme oranı ile Habertürk TV üçüncü oldu.

DÜNDAR SEMPATİ TOPLADI

Sosyal medya değinmelerinde seçim sonuçlarının açıklandığı bazı programlarda, AKP yanlısı yorumları ve yanlı tavırları ile bazı sunucular olumsuz eleştiri toplarken, Uğur Dündar sosyal medyada en çok sempati toplayan isim oldu.

AKP’den yana bir tavır sergilediği yolunda hakkında olumsuz değinmelerde bulunulan, ayrıca AKP Genel Merkezi’ne yayın sırasında “Akmerkez” diyen Mehmet Ali Birand’ın gafı sosyal medyada eğlenceli bulundu.

YİĞİT BULUT YANLI, ILICAK SİNİR BOZUCU


Yiğit Bulut ve Ali Kırca gibi sunucuların da “yanlı bir duruş” sergilediğine dair olumsuz değinmelerde bulunan sosyal medya, Nazlı Ilıcak’ın yaptığı değerlendirme ve yorumları ise genel olarak “sinir bozucu” olarak nitelendirdi.

Diğer TV kanallarının seçim grafiklerinin net olmaması nedeniyle başarısız bulunduğu değinmelerde Fox TV’nin grafikleri ise beğeni topladı.

 İLK 7’YE GİREN TV KANALLARI
       
    •    Star TV
    •    Kanal D   
    •    Habertürk
    •    Show TV
    •    NTV   
    •    TRT
    •    Cnntürk

ÇOK OKUNANLAR