GÜNÜN KÖŞE YAZARI

İsmet Berkan

Hürriyet

İsmet Berkan
Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan 'Hükümet kuramamanın bedelini herkes öder' başlığı koyduğu bugünkü yazısında, hükümetin kurulmaması sonucunda siyasilerin ödeyeceği bedelleri ele alıyor.

Seçimin üzerinden 60 gün geçmesine rağmen şimdiye kadar hükümet ihtimalleri ile ilgili spekülatif veya temenni mahiyetinde yazı yazmadığını belirten Berkan, "Şimdi yavaş yavaş sahiden karar verilmesi gereken günlere geliyoruz" diyor.

AK Parti ve CHP arasında yürütülen koalisyon hükümeti kurma görüşmelerini değerlendiren Berkan şöyle devam ediyor.

"Siz bakmayın, zaman zaman AK Parti'den gelen 'MHP'yle de görüşüyoruz' laflarına veya Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Devlet Bahçeli ile de ikinci tur görüşme yapacak olmasına. Bunlar pazarlıkta CHP'ye verilen 'Seçeneksiz değilsiniz' mesajları. Öte yandan MHP'den gelen 'Seçim için azınlık hükümetine ses çıkarmayız' tarzındaki çelişkili haberlere de çok bakmayın; bunlar da MHP'nin AK Parti-CHP pazarlığını dinamitleme girişimleri."

Önümüzde bir tane ciddi koalisyon ihtimali olduğuna işaret eden Berkan, "o da AK Parti-CHP koalisyonu" diyor.

"Öte yandan iki partinin de koalisyon masasını deviren taraf olmamak için sarf ettikleri çaba da var.
Çünkü iki parti de hükümeti kuramamanın ve üstüne üstlük hükümet kurulamamasının sorumlusu parti olmanın bedelinin farkında.
Ya bu bedeli üstlenecekler ve ülke seçime gidecek ya da bir hükümet kuracaklar. Ortası yok" diyerek sürdürüyor yazısını.

Berkan'ın önemli bir değerlendirmesi daha var. "Ama Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan koalisyona izin vermez; onun gönlünde seçimi yenilemek yatıyor" diye yaygın bir görüş var. Kesin bir dille söylenen bu görüş eğer doğruysa, (ki ben emin değilim) o zaman bedeli Tayyip Erdoğan ve AK Parti birlikte öderler."

Ankara'nın nabzını iyi tutan bir gazeteci ve yazar olarak bilinen İsmet Berkan bugünkü yazısı ile günün yazarı olmayı hak ediyor.

ÇOK OKUNANLAR