MEDYA KÖŞESİ

İsmailağa cemaati Gülen ve AKP'yi bombaladı!

İsmailağa cemaati, AKP'ye Gülen cemaatine, Cüppeli hocaya nasıl bakıyor. Siyasi bir görüşleri var mı? Saadettin Ustaosmanoğlu canlı yayında yanıtladı.

İsmailağa cemaati Gülen ve AKP'yi bombaladı!
GAZETECİLER.COM

Erzincan Erzurum hattında yaşanan hukuk geriliminin temel sebebi olan İsmailağa cemaati medyada giderek popüler bir konu haline geliyor. CNN Türk ekranlarında yayınlanan ve Rıdvan Akar'ın hazırlayıp sunduğu Gündemin Rengi'nde İsmailağa cemaati tartışıldı.

Cemaatiin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni olan ve Furkan dergisi genel yayın yönetmeni Saadettin Ustaosmanoğlu Gündemin Rengi'nde cemaate dönük merak konusu olan soruları yanıtladı. Ustaosmanoğlu AKP ve Gülen cemaati hakkında çok tartışılacak açıklamalar yaparken İsmailağa cemaatinin özgün yanlarını da açıklıkla ortaya koydu.

İSMAİLAĞA CEMAATİNİN SİYASİ GÖRÜŞÜ NEDİR?

Rıdvan Akar: Cemaatin siyasi bir tavrı ve görüşü var mı? Sağcı solcu ülkücü vs. gibi...
Saadettin Ustaosmanoğlu: Hayır yoktur. Ben şeriatçıyım. Allah'ın kitabına tümüyle tabii olmayı tavizsiz şekilde kabül etmiş biriyim. Cemaatin siyasi görüşler manasında bir tavrı yoktur. Tasavufla alakalıdır.
Rıdvan Akar: Peki siyasi partilere bir destek var mıdır?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Tabii olmuştur. Saadet ve AK Parti desteklenmiştir. Ama blok olarak bir ortak tavır yoktur. Ama güncel siyasi tartışmalar cemaatin içinde de yaşanmaktadır.
Rıdvan Akar: Peki cemaatin lideri olan Mahmut Ustaosmanoğlu'nun işaret ettiği bir parti olursa cemaat ona yönelir mi?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Evet işaret etse yönelir...
Rıdvan Akar: Cemaatin liderine ithaf edilen bir konuşma var. 'Bizim parti' diye bir konuşması...
Saadettin Ustaosmanoğlu: Bir gün beraberken kendisiyle bir parti konvoyu geçerken 'nedir bu?' dediğinde kendisine Refah Partisi konvoyu geçtiğini söyledim O da aynen şöyle söyledi: 'Ne olacak ki İslam böyle gelmez ki' dedi. Bununla birlikte bütün siyasi partilerin liderileri gelir kendisiyle görüşür. Sonuçta bu insanlar siyaset yapıyor oy peşindeler.

[photos]

CEMAATTE SAADET VE AKP ÇELİŞKİSİ VAR!

Rıdvan Akar: Peki cemaatte Saadet ve AKP'ye oy verenler arasında bir ikilik oldu mu?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Oldu maalesef. Bizim de ızdırabımız bu zaten. Bir cemaati politik kaygı ve manevralara kurban etmektir. Burda kalbi ve metafizik bir konu var. Bir tasavufi cemaatte böye şeyler yaralayıcı olur. Bu tür şeyler genelde dar çerçevede konuşulur. Ama bu dar çerçeveden çıkartıp politik manevralara geçenler oluyor.
Rıdvan Akar: AKP ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bir karar oldu. Bu uusalcı kemalist çevrelerce sürekli gündemde tutuluyor. Siz kendinizi şeriatçı olarak tanımlıyorsunuz.Bu yanıyla AKP'yi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Saadettin Ustaosmanoğlu: İster CHP olsun ister AKP farketmez. Maslahat icabı yaptıkları ile aslı nispetle yaptıklarını ayırırım. Bütün partilerin tabanı müslüman olduğu için hepsi şeriatçıdır. Ama 'hayır ben şeriatı istemiyorum' diyen bir müslüman olamaz. Dolayısıyla AK Parti tabanı itibariyle şeriatı istiyor tabi ki. Ama riyakarlık dizboyu. Yapmasınlar da demiyorum. Şartla itibariyle olabilir.

AKP NEDEN RİYAKARLIK YAPIYOR?

Rıdvan Akar: AKP'deki riyakarlık nedir?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Şudur. Vaadettikleri şeyler vardı. Başörtüsü gibi. Şerif Mardin'in tespiti var. 'TC'nin en büyük başarısı AK Parti'yi iktidara getirmesidir.' Ben AKP geldi çok kötü anlamında söylemiyorum. Burada öneli olan nispetinizi nereye koyduğunuzdur.
Rıdvan Akar: AKP'nin Gülen cemaatinyle birlikte hareket ettini söylüyorsunuz. Biraz açar mısınız?

GÜLEN CEMAATİ VE AKP DIŞ GÜÇLER ROL VERDİ!

Saadettin Ustaosmanoğlu: Bu ülkede bir üsteğmene laf söylediğinizde alaşşağı edilirsiniz. Ama bugün tam tersi oluyor. Bu sonuç nasıl ortaya çıktı. AKP'nin elinde sikah mı var ki korkuluyor. Yok ama peki bu sonuç nasıl ortaya çıktı. Kendilerie verilen bir rol sözkonusu.
Rıdvan Akar: Kim verdi?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Dış güçler. Osman Pamukoğlu da bunu söylüyor. Bu ülke yarı işgal altında. Değil aslında. İktisadi ruhi felsefi anlamda tam bir işgal sözkonusu.
Rıdvan Akar: Gülen cemaati hakkında ne düşünüyorsunuz?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Çok önceden süreci hazırlanmış bir olay var. Dünyada İslam yükseliyor. Bun kimse inkar edemez. Emperyalistler sömürüyü sürdürmek için bazı oyunlara başvuruyorlar. Üçüncü dünya ülkelerindeki diktaları tasfiye kararı aldıklarını ilan ettiler. Şimdiye kadar bu diktaları kullandılar oysa.

GÜLEN CEMAATİ HANGİ TEZGAHIN PARÇASI?

Rıdvan Akar: Gülen cemaati bunun neresinde.
Saadettin Ustaosmanoğlu:Gelicem. Bu tasfiye kararına nasıl geçiş yapacaklar. Radikal islam diyorlar ya. Oysa İslamın radikali ılımlısı olmaz. Gerçek islama ulaşmamızı engellemek için bir tezgah kurmuş düşman. Bu tezgahta bir rol verilmiş. Tamam bu rolü kabül edebilirsiniz. Burada da çok suçlamıyoruz sizi. Ama size verilen rolün üstüne rol çalamıyorsanız dünyanız da ahretiniz de harap olur. Gülen cemaatini de AK Parti'yi de bu kapsamda ele alıyoruz.

CÜPPELİ OLAN BİTENİN FARKINDA DEĞİL!

Rıdvan Akar: Peki Cüppeli Ahmet Hoca...
Saadettin Ustaosmanoğlu: Cüppeli Ahmet Hoca farklı figür.
Rıdvan Akar: Aranızda rekabet ve polemik var.
Saadettin Ustaosmanoğlu: Hayır rekabet yok. Şimdiye kadar efendi hazretleri ayakta olduğu için cemaatimiz hiç bir yere bulaştırılamadı. Şimdi ise onuda aldılar tezgahladılar bir yere götürüyorlar. Cüppeli'yi kırk defa cebinden çıkartacak bir hocamız gitti kendisiyle görüştü. 'Yapma kurtlar vadisine inemezsin böyle bir yeteneğin yok' dedi. Etrafı sarılmış ama bunun farkında değil tabi ki. İdeolojik bir formasyonun yoksa kurtlar vadisine inmeyeceksin. Cemaatin içinde hizmet etmeye devam et. Güzel de şeyler yapıyordu aslında.

İSMAİLAĞA CEMAATİNİN TİCARİ FAALİYETLERİ NE DURUMDA?

Rıdvan Akar: Erzincan iddianamesinde görüldü ki cemaatin ticari faaliyetleri var. Tasavufi bir cemmatin ticaretle uğraşması doğru mu sizce?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Yemeyip içmesin mi bu insanlar. Müslümanın serveti cebinde olacak. Kalbine girerse perişan olur. Bizim cemaatimizde bir takım insanlar bazı hatalar yapmıştır. Para zaafı yapanlar oluştur. Ama umumi olarak böyle bir şey olmaz olmamalıdır. Diğer cemaatlere kıyasla İsmailağa cemaatinde böyle şeyler devede kulaktır. Ve onlarında efendi hazretleriyle bir ilgisi yoktur. O'nun paraya bakışını herkes bilir zaten. Ama alta indikçe iler karışabilir. Bu hükümete oy vermişim ve bir işim olduğunda ona gideceğim tabi ki yasadışı işler mi yapacağım? Erzincan soruştırması da İsmailağa cemaati üzerinden Hükümete dönük bir atraksiyon yaratma amaçlıdır.

HÜKÜMET ERZİNCAN'DA CEMAATİ NEDEN KAYIRDI?

Rıdvan Akar: Peki bundan dolayı hükümet cemaati kayırdı mı?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Hayır hükümet kendini kayırmak için yapmıştır ne yapmışsa. Bir çocuğu almışlar cemaatimizden. İlk defa söylüyorum. 'Sizden başladık sıra Gülen cemaatine de gelecek' demişler. Niye İsmailağa cemaatinden başlıyorlar? Yem olmaya daha müsait bir cemaat çünkü. Hükümetin İsmailağa cemaatini koruması gerekir tabiki. Oy almış sonuçta. Ama koruyamadı. Her kesimin er olan dürüst olanları bir adım öne çıkmalı ki ülke rahatlasın. Biz şunu diyoruz. Size rol verildiğinde kabül edin. Ama rol çalmayı da bilin.

İSMAİLAĞA CEMAATİ AKP'DEN MEMNUN MU?

Rıdvan Akar: AKP'den memnun musunuz?
Saadettin Ustaosmanoğlu: Hayır mutlak manada memnun değiliz. AKP'ye bizden falza karşı çıkan da olmalıştır. Dergilerimizi okuyanlar bilirler zaten. AKP şunu deriz. Kendilerini toparlasınlar.
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum