GÜNÜN MUHABİRİ

İsmail Saymaz

Radikal

İsmail Saymaz
Adıyaman'da "Dokumacılar" adlı IŞİD hücresinin lideri Mustafa Dokumacı ve kendisi gibi Suriye'de savaşan iki arkadaşı hakkında geçen yıl "El Kaide silahlı örgüt üyeliği" iddiasıyla dava açıldığı ortaya çıktı.

Bu haberi ile İsmail Saymaz günün muhabiri olmayı haketti. İşte Saymaz'ın çok ses getirecek o haberi:
 

Ancak, aynı soruşturma kapsamında 19 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği tespit edildi. Dosyası kapatılan bu 19 kişi arasında Suruç'taki canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz ile Ankara 'daki iki canlı bombadan biri olan Ömer Deniz Dündar ve ikizi Mahmut Gazi Dündar'ın da olduğu belirlendi.

Kaldı ki, ikiz kardeşin babasına ait "Oğulları cihat için Suriye'ye gitti" şeklinde ifade alındığı ve Mahmut Gazi Dündar'ın bu yönde bir telefon görüşmesi kayda alındığı halde savcılığın dosyayı kapattığı anlaşıldı.

Üstelik şu an Emniyet ve MİT'in arananlar listesinde adları yer alan beş kişi için de davaya gerek görülmediği belirlendi.

3 SANIK DA TUTUKSUZ YARGILANIYOR

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl şehirdeki "Dokumacılar" adli IŞİD hücresinin örgütlenmesini yapan ve kendisi de arananlar listesinde yer alan Mustafa Dokumacı ile aynı listede adı bulunan Mehmet işbar ve Salih Küçüktaş hakkında "El Kaide silahlı terör örgütüne üyelik" iddiasıyla dava açıldığı ve halen bu davanın sürdüğü anlaşıldı. Bu sanıklar tutuksuz yargılanırken, aynı soruşturma kapsamında 19 kişi hakkında "El Kaide silahlı terör örgütüne uyelik" suçundan bakımından kovuşturmaya yer olmadığına karar verilerek, bu isimlerin dosyasının kapatıldığı anlaşıldı.

İKİ CANLI BOMBA HAKKINDA KOVUŞTURMA KAPATILMIŞ

Ne var ki, suçsuz oldukları iddiasıyla dosyaları kapatılan bu 19 isim arasında Suruç'ta 34 kişinin öldüğü saldırıda canlı bomba olarak kullanılan Şeyh Abdurrahman Alagöz de bulunuyor. Evrakta Alagöz'un soyadı "Dündar" olarak geçiyor. Aynı şekilde Ankara'da 99 kişinin öldüğü saldırıda iki canlı bombadan biri olduğu iddia edilen Ömer Deniz Dündar ile ikizi Mahmut Gazi Dündar da listede bulunuyor.

ARANANLARA DA KOVUŞTURMA YOK

Dahası, Emniyet ve MİT'in hazırladığı Dokumacılar Grubuna yönelik ve 16 ve 21 kişilik arananlar listesinde bulunan diğer isimler hakkında da kovuşturmaya yer olmadığına hükmedildiği orkada çıktı.

Bu isimler arasında Kasım Dere, Mehmet Isik, Mehmet Mustafa Çevik, Yakup Aktulum ve Rıdvan Yaman da yer alıyor.

ÇOK OKUNANLAR