KİTAPLIK

İslamcı medyanın kindar yüzü var mı?

Halis Mutlu, Sertan yayılarından çıkan "İslamcı Medyanın Kindar Yüzü" isimli kitabıyla şimdiye kadar hiç tartışılmamış bir konuyu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

İslamcı medyanın kindar yüzü var mı?
Gazeteci Halis Mutlu İslamcı medyanın kindar yüzünü yazdı. Mutlu, Sertan yayılarından çıkan "İslamcı Medyanın Kindar Yüzü" isimli kitabıyla şimdiye kadar hiç tartışılmamış bir konuyu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor.

Özellikle Soma maden kazası sonrası çok kötü bir sınav veren İslamcı medyanın olaylara bakışını ve yorumlayışını atılan manşetler, yapılan haberler üzerinden irdeleyen katap, İslamcı medyada çalışan personel vasfına da dikkat çekiyor.

Atılan manşetlerle halkın ve olayların nasıl manipüle edildiğini çarpıcı örneklerle anlatan kitap "seküler islamcı, kapital islamcı, cefe islamcıları" gibi tanımlamalarla da da dikkat çekiyor.

Denemeİslamcı medyanın çıplaklığın kanıksanmasında büyük rol oynadığına da vurgu yapan kitapta şu spotlarla başlıyor:

"Öyle bir zaman ki; hakkı söyleyenden hak namına susması isteniyor...

Zihin kayması, yaşam biçiminin değişmesi, inkar, adaletsizlik, geçmişe sırt dönmek ve hatta geçmişe sövmek, samimi insanların omuzlarına basarak yükselmek, zenginleşince komşuların tok olduğu yerlere göçmek, işine geldiği gibi yaşamak, inançlar üzerinden prim yapıp dini başkalaştırmak, güçlenince hakir görmek, dindarlardan kazanıp seküler kesimle yemek İslamcıların genel özelliğidir..."

Kitabın önsözünde "Delinin deli gördüğü olmak evadır" diyen Halis Mutlu, İslamcı medyanın geldiği noktayı "Her şey bir kompleks ve öykünme sonucu yanlış bir boyun eğişle başladı... Bundan daha vahimi ise yanlış bir baş kaldırıyla devam etti ve en sonunda yanlış bir güç merkezine dönüştü..." ifadeleriyle özetliyor.

Kitabın arka kapağında ise şu ifadelere yer veriliyor; "Medya kuruluşları halka haber vermek için mi yoksa halkı manipüle etmek için mi vardır? Bir olay halka olduğu gibi mi aktarılmalı, yoksa medya kuruluşunun işine geldiği gibi mi? Hele hele söz konusu medya kuruluşu 'İslamcı' olarak tanımlanıyorsa nasıl bir duruş sergilemeli? İslamcı medya kuruluşları 'dürüst ve güvenilir' sıfatlarını hak ediyorlar mı? Elinizdeki bu kitap İslamcı medya kuruluşlarının habere bakışlarını, haberleri nasıl yorumladıklarını ve çalıştırdıkları personel vasfını yaşanmışlıklar üzerinden örnekler vererek anlatıyor. Bu kitapta İslamcı medyanın olayları ve halkı nasıl manipüle ettiğini bulacaksınız."

HALİS MUTLU KİMDİR?

1977 yılında Gümüşhane'de doğdu. Gazeteciliğe olan ilgisi lise yıllarında medya sektörü ile tanışmasına neden oldu. Bölgesel yayın yapan bir televizyon kanalında sokak röportajları yaptı. Akit gazetesinde profesyonel olarak mesleğe başladı. 28 Şubat'ın en karanlık günlerinde yaptığı haberlerle dikkat çekti. Akit gazetesini çıkaran siyaset - haber ve yorum dergisi Cuma'nın Ankara temsilcisi oldu. Daha sonra aynı derginin genel yayın yönetmenliğini yürüttü. Askerlik vazifesinin ardından Vakit gazetesi Ankara büroda çalıştı.

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş döneminde Saadet Partisi İstanbul il basın danışmanlığı görevini yürüttü.

8sutun.com, Timeturk.com ve Cafesiyaset.com'da haber koordinatörlüğü ve genel yayın yönetmenliği yaptı.

Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinin yayın yönetmenliği görevinde de bulunan Mutlu, Susurluk Komisyonu Sözcüsü merhum M. Bedri İncetahtacı'nın makalelerini Sırrın Çözümü isimli kitapta topladı.

ÇOK OKUNANLAR