GÜNDEM

'Sinema Kanunu' Resmi Gazete'de yayımlandı!

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

'Sinema Kanunu' Resmi Gazete'de yayımlandı!

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasıyla Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yapımcı ve oyuncularla Külliye'de bir araya geldiği toplantıda imzalandı.

Kanuna göre, ilk uzun metrajlı kurgu film yapım, uzun metrajlı sinema film yapım, ortak yapım, senaryo ve diyalog yazım, animasyon film yapım, kısa film yapım, belgesel film yapım, çekim sonrası, dağıtım ve tanıtım ile yerli film gösterim destek türlerinde yapılan başvuruları değerlendirmek ve desteklenecek olanları belirlemek üzere destekleme kurulları oluşturulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de sinema temsilcilerini kabul etti

Dizi film ile yabancı film yapım destek türlerinde yapılan başvuruları değerlendirmek ve desteklenecek olanları belirlemek üzere sekiz üyeden oluşan Dizi ve Yabancı Filmleri Destekleme Komisyonu oluşturulacak.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan BeÅŸtepe'de sinema temsilcilerini kabul etti Sekiz üyeden oluşacak komisyon, ülke içinde üretilen veya ithal edilen sinema filmlerinin, ticari dolaşıma veya gösterime sunulmasından önce değerlendirilmesi ve sınıflandırılmasını yapılacak. Uygun bulunmayan filmler, ticari dolaşıma ve gösterime sunulamayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de sinema temsilcilerini kabul etti

Sinema filmi öncesinde reklamların süresi en fazla 10 dakika, fragman gösterim süresi en az 3, en fazla 5 dakika olacak; sinema filmi gösterim arası 15 dakikayı aşmayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de sinema temsilcilerini kabul etti

Sinema salonu işletmecileri, sinema biletini içeren abonelik, promosyon, kampanya ve toplu satış faaliyetleri gerçekleştiremeyecek. Bilet ile mısır veya başka bir ürünün satışı birleştirilerek yapılamayacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar