GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Sina Koloğlu

Milliyet

Sina Koloğlu
"Sabah programlarında neler olmuş bakmak istedim. Evlilik programları, ‘gerçeğin şov’ları Türk bayrağı, ‘şehitlerimize saygı’ ve siyah renk giysilerin hakim olduğu bir resmi geçit sundu." diyerek köşesine başlayan Milliyet yazarı Sina Koloğlu, bir yandan ekranda "şov devam etmeli" diyenleri; diğer yandan da işin eğlence kısmı bir kenara bırakılınca magazinin bile ciddi ciddi yapılabileceğini gösteren gündüz kuşağı programlarını anlattı.

"Televizyon bir ‘illüzyon’dur. Siz en iyisi fazla takılmayın bu renkli kutuya!" diyen Sina Koloğlu günün köşe yazarı olmayı haketti.

İşte Koloğlu'nun köşesinde anlattıkları:

Flash TV’de, Hülya Bozkaya uzun bir konuşma yaptı. Birçok şeyi o konuşmada anlatabildi. Bu konuşma ‘Ne Çıkarsa Bahtına’ diye bir çoğunuzun burun kıvırdığı bir programın sunumunda oldu.

Maskeyi takıp...

“Yüzümüze bir maske takmamız gerekiyor. O maskeyi de takmak çok benlik bir şey değildir” dedi Hülya Bozkaya.

Orhan Bey’in tekstille uğraştığı ve 1000 TL geliri olduğu ekranda görülüyordu oysa. Gerçeğin şovunu biliyordu Hülya Hanım ama kaçış yoktu!

Müge Anlı: Beni herkes tanır

Müge Anlı iki ay sonra programa böyle bir günde başlamanın sıkıntısını “Kaldım böyle, ateş düştüğü yeri yakar, herkes beni tanır” diyerek başladı. Van depremi sonrası söylediklerine bir göndermeydi anladığım!

Sosyal magazin...

Beyaz TV’de ‘Söylemezsem Olmaz’ yoktu. TV8’de ‘Aramızda Kalmasın’ yayındaydı. Jess Molho, “Eğlenecek gücümüz yok. Sosyal konulara ağırlık verdik” dedi. Konu başlıklarından biri Antalya’daki film festivalinden ‘portakal’ sözünün çıkarılmasına ilişkindi.

Magazin, sadece dizi oyuncularının dedikoduları değilmiş gerçeği bu vesileyle gösterilmiş oldu. Festivallerin isimlerini ve ödüllerinin tarihçesi üzerine bir sohbet vardı.

Stile devam...

En çok merak (!) edilen bir konu vardır böyle günlerde; flash tv eğlence programını kaldıracak mı? Baktım kaldırmışlar. Gündüz kuşağını da atlamışlar, akşam eğlencesinin tanıtımı döndü. Ama o saat diliminde ‘Çile’ filmini yayınladılar, içimiz rahat etti! Ama bu sefer ‘İşte Benim Stilim All star’ yayındaydı. ‘Hayat devam ediyor’un bir başka hali.

Televizyon bir ‘illüzyon’dur. Siz en iyisi fazla takılmayın bu renkli kutuya!
ÇOK OKUNANLAR