KAZANDI

Sibel Eraslan kazandı

Sibel Eraslan asıl konuşulması gereken meseleyi yakalamış ve masaya yatırmıştı bile. Dolayısıyla da günün kazananı oldu.

Sibel Eraslan kazandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Taksim'de yapılan yürüyüş hep ezan üzerinden konuşuldu ve kadınların ellerindeki pankartlar ve söylemleri bunun gölgesinde kaldı. 

Bugün Sibel Eraslan konuyu gündeme taşıdı ve gözden kaçanları yazdı. 

Şöyle diyordu yazısında "Ya her yere cinsel organ çizmeler, her pankarta meme resimleri... Kadın bedeni cinsel meta değildir demiyor muyduk yıllardır. Ne zamandan beri kadın vücudu ideolojik meta haline geldi... Kapitalist sömürüye son derken, kadın bedenini kamuya ifşa etmek, boca etmek nereden çıktı... ‘Fahişeyim, feministim’ pankartı neyi neye eşitliyor. Hani feminizm, ‘özne-ben’ ilişkisini kuracaktı, oysa burada ‘beden-varlık’ ilişkisi var. Ne zaman geçildi ‘bedenimi satarım’a... Bu nasıl bir eşyalaşma, bu nasıl bir pornografi, nasıl bir düşüş... Kadının cinsel anlamda nesneleşmesini yeniden ürettiğinizi farkında mısınız..."

Evet, kadının metalaştırılmasına karşı çıkarken cinsel söylemler üzerinden kadın bedenini yeniden metalaştırıyordu feminisler. 

Bunun farkındalar mıydı? Bilemiyorum...

Fakat Sibel Eraslan asıl konuşulması gereken meseleyi yakalamış ve masaya yatırmıştı bile. Dolayısıyla da günün kazananı oldu. 

 

 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar