RATİNG

Show TV, Kanal D'nin yeni sezon kabusu oldu!

Star TV'nin Doğuş Grubu'na geçmesinden sonra bu yıl da Show TV Ciner'e geçti. Ekrandaki bu deprem en çok Kanal D'yi vurdu. Sektörün güçlü markasını çok zor günler bekliyor...

Show TV, Kanal D'nin yeni sezon kabusu oldu!
GAZETECİLER.COM
Yeni yayın dönemi ile birlikte ekrandaki rating rekabeti yeniden agresifleşti. Ulusal kanallarda dizilerin yanısıra yarışma programları da yeniden güç kazanmaya başlarken sektörün lider oyuncusu Kanal D'yi hayli zor günler bekliyor.

YAPRAK DÖKÜMÜ'NDEN MERHAMET'E PROFİL DÜŞTÜ

Prime time ve ana haber yarışında geçtiğimiz yılların rakipsiz markası olan Kanal D Birand sonrası haber yarışında ağırlığını korurken prime time'daki rekabette ise giderek kan kaybediyor. Geçtiğimiz yıllarda Yaprak Dökümü, Aşkı Memnu, Binbir Gece Masalları, Fatmagül'ün Suçu Ne? gibi dizilerle seyirciyi ekrana kilitleyen Kanal D bu sezon İntikam ve Merhamet gibi daha vasat dizilerle yarışacak. İki dizi de AB grubunda istenen ilgiyi görmezken sosyal medyada da beklenen geri dönüşü alamıyor.

KAYIP OLMAZSA KANAL D RATİNGTEN FAZLASINI KAYBEDER

Kanal D'nin yeni sezon hamlesi olan Kayıp ise ilk bölümünde totalde lider olsa da AB grubunda ancak 5. olabildi. Ayrıca Kayıp için geçerli olan ilginç bir risk daha var. Senaryosu kanalın tepe ismi İrfan Şahin'e ait olan dizi başarısız olması durumunda Kanal D'nin idari kimliğini de zor durumda bırakacak. Diğer yandan ulusal kanallar arasındaki rekabet dizilerden yarışma programlarına doğru kayarken Kanal D'nin zayıf halkası da ortaya çıkmaya başlıyor.

SHOW TV'NİN YENİ SEZON OPERASYONU KANAL D'Yİ VURDU

Ciner Grubu
'na geçen Show TV'nin yaptığı atak zaten zor günler yaşayan Kanal D'yi yakından etkiliyor. Star TV'nin başta Acun ve Muhteşem Yüzyıl transferiyle dahil olduğu rekabate bu sezon da Show TV katıldı. Bloomberg HT'yi sırtlayan Kelime Oyunu'nu akıllı bir hamle ile aynı grup bünyesindeki Show TV'ye kaydırılırken, bir ekran klasiği olan Var mısın Yok usun'u da Ahmet Çakar'la yeniden ekrana sürüldü. Yani sözkonusu olan şey yarışma programları olduğunda Star TV'nin Acun'uyla başedemeyen Kanal D bu sezon Show TV ile de rekabet etmek zorunda kalacak. Ana Haber yarışında ise Erhan Çelik ile şaşırtıcı bir başarı yakalayan Show TV bu alanda da Kanal D'nin hemen ensesine soluyor.


ÇOK OKUNANLAR