TV HABER

'Sezen Aksu heyecandan titriyordu'

Sezen Aksu'yu ilk kez ben dinledim diyen Selçuk Ural, yaşananları "Çok beğendim, İstanbul'a gel dedim ama öyle kötü iki şarkı yaptık ki..." diye anlattı.

'Sezen Aksu heyecandan titriyordu'
GAZETECİLER.COM - TV8'de Sacit Aslan ve Pelin Çini’nin sunduğu ‘Aramızda Kalsın’ programına konuğu Selçuk Ural oldu.

‘Sezen Aksu’yu tesadüf eseri ilk ben dinledim’ diyen Selçuk Ural, ‘Sezen bu meslekteki en ahdi vefalı isimdir' yorumunu yaptı.

İşte Selçuk Ural'ın ağzından Sezen'i ilk kez dinleme hikayesi:

PERDEYİ ÇEKTİM ÖYLE DİNLEDİM

Pelin Çini:
Bir şey daha söyleyeyim... Röportajlarınızın birinde okudum, Sezen Aksu'yla ilgili. İlk siz dinlemişsiniz. Perdenin arkasından hatta.

Selçuk Ural: Tabi... Ben onu bir yerde de anlattım. Askerdim.

Pelin Çini: Şunu bir daha anlatır mısınız?

Selçuk Ural: Yalnız orada gazeteler yanlış bir manlet atıyor. Sözcü gazetesinde bir röportajım çıktı.  Orada İbrahim ile Sezen'i ben keşfettim yazıyor. Öyle bir şey yok. Asla... Bri tesadüftür. İzmir'de askerlik yaparken, hafta sonları Efes Otel'de kalıyorum. Nişanlım geliyor. Melodi Plak'ın sanatçısıyım. Bizim de aksak bir Üstün vardı. Yaşıyor mu hala bilmiyorum. 'Abi' dedi, 'İzmir'li bir kız var, şunu bir dinlesen, çok güzel sesi var' dedi. Gittim dinlemeye, işim de var. 'Haydi kızım' diyorum ben. Titriyor heyecandan.  Benim en star zamanlarım... Baktım söyleyemiyor. Çay yapılan yerin perdesini çektim. Ajda'nın bir şarkısını söyledi. Bu kızı alın, hemen İstanbul'a götürün dedim. Ben Ocak ayında iznim var, buna güzel bir plak yapalım dedim. Getirdiler. Yeşim Giresinlu ile bir şarkı yaptık. Ama çok kötü bir şarkı yaptık.

ÇOK KÖTÜ İKİ ŞARKI YAPTIK SEZEN'E

Pelin Çini:
Adını düşünüyorum, Kaybolan Yıllar'dan önceki değil mi?

Selçuk Ural: Tabi tabi. İlk plağını biz yaptık. Tünel'de Sıtkı Acın stüdyosunda yaptık. Ben de Long Play yapıyordum. Onu da okuttuk. Yılbaşı programında rica ettim, onu da çıkarttım.

Pelin Çini: Siz dinlediğinizde çok etkilendiniz demek ki?

Selçuk Ural: Sesi çok güzeldi. Dedim ki çok kötü şarkılar yaptık ama bırakmayın bu kızı. Sonra günler sonra radyoyu açtım, bir şarkı çalıyor. Ben bunu tanıyorum dedim. Almışlar başka şirkete götürmüşler kızı... Dayısı. Rahmetli Kova Osman vardı eski kaleci. Başka bir şirkete götürmüş almış. Öyle bir patladı ki Sezen. Şirket de bıraktığına bırakacağına bin pişman oldu. Sonra da bizim dostluğumuz hiç bitmedi. Güzel besteler verdi bana. Benimi 45. yılıma... Bu meslekteki en ahde vefalı insandır Sezen, benim de canım arkadaşımdır.

SENE 1975, İZMİR...

Pelin Çini:
Anımsamazsınız muhtemelen ama twitter'dan da geldi Ajda'nın hangi şarkısını söylemişti?

Selçuk Ural: Onu hatırlamıyorum. Sene 1975. Efes Otel karşısında Melodi Plak var. Orada dinledim, etkilenip, aman İstanbul'a getirin diyorum.
ÇOK OKUNANLAR