MEDYA KÖŞESİ

Sevilay Yılman'dan hain saldırıya tepki: Hiçbir inanışta katliam vacip sayılmaz!

Yeni Zelanda'da iki camiye düzenenlenen terör saldırısında 49 kişi hayatını kaybetti. Yaşanan korkunç olaya ilişkin değerlendirmede bulunan Sevilay Yılman, bunun dini bir katliam olduğunu söyledi.

Sevilay Yılman'dan hain saldırıya tepki: Hiçbir inanışta katliam vacip sayılmaz!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 49 kişinin hayatını kaybettiği 50'den fazla kişinin yaralandığı Yeni Zelenda'daki hain saldırıya ilişkin bir yazı kaleme aldı. Bu terör saldırısının “İslamofobi-İslam Düşmanlığı-Nefreti” olduğunu  söyleyen Yılman bu korkunç katliamın  dini kaynaklı bir katliam olduğunu belirtti.

Videoyu izlediğinde dehşete kapıldığını söyleyen Sevilay Yılman, "Ve o canilerin aralarında bir lokma çocukların da olduğu masum Müslümanları, üstelik de ibadet ederken gözünü kırpmadan katlederken bunu bir bilgisayar oyunu formatındaymış gibi yapmış olmalarına inanamadım.O kadar serin kanlı ve o kadar rahat ki katliam anında katil… Gerçekten de sanki camiye girip insanları taramıyor silahıyla, beyaz bir camın arkasında oyun oynuyor gibi…" dedi.

"Terör bir vahşettir ve insanlık suçudur.Ve sebepleri, bahaneleri öyle bile olsa teröre zemin yaratanın, teröristlere katliam yaptıran şeyin inandıkları dinler olmadığının bunun sebebinin kişilik bozukluklarının olduğunun bilincinde olmalıyız.Ben hiçbir inançta, hiçbir dinde başka dine mensup ya da dinsiz diye insanların hunharca katlinin vacip olduğu düşüncesinin olduğuna inanmıyorum." ifadelerini kullanan Yılman, Yeni Zelanda katliamını işleyenlerden de bahsederken “Hristiyan Terörü” ya da “Hristiyan Terörist” denilmesini doğru bulmadığını belirtti.

Hiçbir inanışta katliam vacip sayılmaz!
Dün sabah güne dünyanın en uç noktalarından biri olan Yeni Zelenda’daki katliamla uyandık… Gerçekten korkunç bir katliam ve üzerine de bir şeyler yazmak çok zor. Saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Hiç arzu etmediğim bir şeydir terörü ve terörizmi bir dine iliştirmek ama sonuçta 49 kişinin ölümüne, 50'den fazla insanın yaralanmasına sebep olan terör saldırısının “İslamofobi-İslam Düşmanlığı-Nefreti” olduğunu söylemek zorundayım. Maalesef bu korkunç katliam da, dini kaynaklı bir katliam.

Birçok yönden irdelenecek, üzerinde çok konuşulacak bir vahşet... O kesin ama ben özellikle bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. O da o canilerin, katillerin yaptıkları katliamı anbean videoya kaydetmeleri hususu...

Bilmiyorum tamamını izleyebildiniz mi o videonun ama ben izlediğimde gerçekten dehşete kapıldım.

Ve o canilerin aralarında bir lokma çocukların da olduğu masum Müslümanları, üstelik de ibadet ederken gözünü kırpmadan katlederken bunu bir bilgisayar oyunu formatındaymış gibi yapmış olmalarına inanamadım.

O kadar serin kanlı ve o kadar rahat ki katliam anında katil… Gerçekten de sanki camiye girip insanları taramıyor silahıyla, beyaz bir camın arkasında oyun oynuyor gibi…

Bence herkesin, bilhassa bu tür oyunlara meraklı gençlerin ebeveynlerinin üzerinde önemle durması gereken bir nokta bu husus.

Açıkçası ben bu ayrıntıdan dolayı çok korktum. Ve bu katliamı işleyen o insanları bu kadar gözü dönmüş, robot misali ruh haline çeviren play station ve bilgisayardaki oyunlarla ilgili tüm dünya devletlerinin derhal radikal önlemler alması gerektiğine kanaat getirdim.

Bu arada bir noktaya daha dikkat çekeceğim…

Nereden, kimden gelirse gelsin… Terör bir vahşettir ve insanlık suçudur.

Ve sebepleri, bahaneleri öyle bile olsa teröre zemin yaratanın, teröristlere katliam yaptıran şeyin inandıkları dinler olmadığının bunun sebebinin kişilik bozukluklarının olduğunun bilincinde olmalıyız.

Ben hiçbir inançta, hiçbir dinde başka dine mensup ya da dinsiz diye insanların hunharca katlinin vacip olduğu düşüncesinin olduğuna inanmıyorum.

Başka bir dini kendi inancı için tehlike saçan bir inanç görüp o dinden ve o dine inananlardan nefret edenlerin gerçek inanan, iman edenler değil, patolojik olarak fazlasıyla hastalıklı olduklarına inanıyorum.

O nedenle, nasıl ki daha önceleri işledikleri katliamları İslamiyet adına işlediklerini söyleyenler için Müslüman terörist denilmesine karşı çıktığım gibi, Yeni Zelanda katliamını işleyenlerden de bahsederken “Hristiyan Terörü” ya da “Hristiyan Terörist” denilmesini doğru bulmuyorum.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar