MEDYA KÖŞESİ

Sevilay Yılman'dan Hakan Atilla yazısı: Bazı gerzeklerin dalga geçtini gördüm...

Hakan Atilla'nın Türkiye'ye gelmesiyle birlikte sosyal medyada yapılan bazı yorumlara tepki gösteren Sevilay Yılman, Hakan Atilla'nın asla Reza Zarrab'la bir tutulamayacağını yazdı.

Sevilay Yılman'dan Hakan Atilla yazısı: Bazı gerzeklerin dalga geçtini gördüm...

32 ay sonra Türkiye'ye gelen Hakan Atilla'yı dün ailesi ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak karşılamıştı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bugün köşesinden Hakan Atilla'nın gelişiyle ilgili yapılan bazı yorumlara tepki gösterdi ve "Ailesiyle, sevenleriyle ve Bakan Berat Albayrak’la buluşma dakikaları anbean televizyonlardan canlı yayınlarla 
aktarılırken sosyal medyada bazı gerzeklerin bu karşılama merasimi ile dalga geçtiklerini, alay ettiklerini, küçümsediklerini gördüm. Ve çok üzüldüm." ifadesini kullandı. 

Yılman "Hakan Bey kişisel en ufacık bir çıkarı olmadığı halde olağanüstü, onurlu br duruş sergiledi. O nedenle dünkü o coşkulu karşılamayı da… Köşelerden övgüyü de… Kahramanca alkışlanmayı da yerden göğe kadar hak eden bir isimdir. " diyerek kendisine ve ailesini geçmiş olsun dileklerini iletti. 

SEVİLAY YILMAN'IN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM ŞÖYLE:

Dile kolay… Tam 28 ay… 

Yani yaklaşık 2.5 yıl! Hem de yok yere! Hiçbir suçu olmadığı halde. Hülasa...Söz konusu soruşturmada en masum, en günahsız olmasına rağmen yaban ellerin hapishanelerinde tutuklu yatarak büyük bedel ödedi Hakan Atilla.

Ve nihayet geçen hafta içi tahliye edildiği Amerka’dan çıkış yaparak dün ülkesine dönüş yaptı. Mutlaka kendisi de vakit geldiğinde anlatacaktır neler ve neden yaşadığını…

Ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim...Hakkaten büyük bir badire atlattı Hakan Atilla. Sonuç bugünkünden çok başka şekilde de cereyan edebilirdi.

Vahim olabilirdi yani. Ki Hakan Bey 23 Mart 2017 tarihinde New York JFK Havalimanı’nda gözaltına alınıp yargılama süreci başladığında da hakkında söylenenler, iddia edilenler de hep o yöndeydi.

O dönem hatırlayanlar bilir… Soruşturmayı başlatan savcı, Atilla’yı, Reza Zarrab denilen müptezel rüşvetçi ile birlikte İran’a yönelik ABD yaptırımlarını delmesine yardımcı olmakla suçluyordu.

FBI raporlarına göre Atilla “insani yardım” ve “yiyecek” adı altında, sahte belgelerle İran’a ambargoyu delmişti ve bu yolla da çok büyük kara paraların aklanmasında rol oynamıştı. Amerikan yargısının katı ve asla esnetilemeyen kanunlarının bilincinde olanlar hep Atilla’nın geleceğinin çok büyük risk altında olduğunu, çok uzun yıllar cezaevinde hatta müebbete bile mahkum edilme olasılığını öne sürüyordu.

Neyse ki olmadı… Çok şükür Hakan Bey’le ilgili korkulan son yaşanmadı ve sağ salim dün ülkesine dönüş yaptı. Bu arada Atilla’nın dün ülkeye dönüş anları… Ailesiyle, sevenleriyle ve Bakan Berat Albayrak’la buluşma dakikaları anbean televizyonlardan canlı yayınlarla aktarılırken sosyal medyada bazı gerzeklerin bu karşılama merasimi ile dalga geçtiklerini, alay ettiklerini, küçümsediklerini gördüm. Ve çok üzüldüm.

Şimdi izninizle…

Atilla’nın 28 ay boyunca Amerika’da tutuklu bulunmasının nedenlerini tam kavrayamayan ve onun yaşadıklarını Reza Zarrab denilen üçkağıtçı ile eşit tutanlara seslenmek istiyorum.

“Evet. Zarrab denilen o müptezel bu ülkede o kara parasını aklarken rüşvetler ile birçok kişiyi ihya etti bu bir gerçek! Ancak Zarrab ile ilgili iddiaları daha ilk an itibarı ile takibe almış ve sonuna değin gelişmeleri izlemiş ve kimin ne halt yediğini, kimin ne fırıldaklar çevirdiğini görmüş ve bunları da vakitlice köşesinde dile getirmiş bir gazeteci olarak söylüyorum…

Zarrab’tan çok rüşvet alan oldu ama Hakan Bey asla bunlardan br değildi. O ne yaptı ise bağlı olduğu, genel müdür yardımcısı olduğu bu devletin bankası olan Halkbank için yaptı. Tek masum olan oydu o soruşturmada ama ne gariptir ki en büyük bedeli de o ödedi. Türkiye de sağa sola dağıttığı rüşvetlerle zenginleşip, kendini ve 7 sülalesini ihya eden Zarrab dahi Amerikan Yargısı ve istihbaratıyla anlaşıp Türkiye’ye ihanet ettiği halde…

Hakan Bey kişisel en ufacık bir çıkarı olmadığı halde olağanüstü, onurlu br duruş sergiledi. O nedenle dünkü o coşkulu karşılamayı da… Köşelerden övgüyü de… Kahramanca alkışlanmayı da yerden göğe kadar hak eden bir isimdir.

Kendisine ve ailesine geçmiş olsun diyor ve Amerikan Yargısı karşısında ödün vermeden, ülkesini satmadan, ihanet etmeden sergilediği duruştan dolayı da kutluyorum kendisini…

Hoş geldiniz Atilla Bey.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar