MEDYA KÖŞESİ

Sevilay Yılman'dan Erdem Gül tepkisi: Siyaset adına da, gazetecilik adına da utanç verici!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, 31 Mart 2019'da yapılacak seçimlerde İstanbul'un Adalar ilçesinden gazeteci Erdem Gül’ün aday gösterilmesine tepki gösterdi.

Sevilay Yılman'dan Erdem Gül tepkisi: Siyaset adına da, gazetecilik adına da utanç verici!

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, CHP'nin Adalar ilçesinden Erdem Gül'ü aday olarak göstermesine sert çıktı. "Bu yorumumu kimse kişisel bir yorum gibi algılamasın lütfen." diyen Yılman, meseleye siyaset ve gazetecilik etiği açısından baktığını söyledi ve Gül'ün Adalar ilçesinden aday yapılmış olmasının rezalet, utanç verici bir durum olduğunu söyledi. 

Yılman, "Erdem Gül ve onun gibi paraşütle indirilip aday yapılanlar da CHP’ye yıllarca emek vermiş, kahrını çekmiş, gecesini gündüzünü altı oklu partisine hizmet ederek geçirmiş partililerin emeklerini çalıyor.Onların siyasete dair hayallerini, umutlarını yok ediyor!" dedi.

Siyaset adına da, gazetecilik adına da utanç verici!


Bırakın Adalar ilçesini, İstanbul’la alakası olmayan gazeteci Erdem Gül, CHP’den belediye başkan adayı yapıldı.

Bazı meslektaşlarımız meseleye gıcık olmasına rağmen meslektaş dayanışması adına Gül’ün “Dam üstünde saksağan” bu adaylığı ile ilgili tek bir cümle kurmuyor.

Hatta laf olsun diye; “Hayırlı uğurlu olsun… Tebrik ederiz” mesajları bile yazıyorlar.

Erdem Gül’le tanışıklığım çok az. Sadece bir tartışma programında bir araya gelmiştik. Kişiliğini, karakterini bilmem. O nedenle bu yorumumu kimse kişisel bir yorum gibi algılamasın lütfen.

Ben bu meseleye siyaset ve gazetecilik etiği açısından bakıyorum ve Erdem Gül’ün Adalar ilçesinden aday yapılmış olmasının büyük bir rezalet, utanç verici bir durum olduğunu söylüyorum.

Kimse kusura bakmasın ama benim nazarımda ha Erdem Gül, ha yukarda okuduğunuz yazıdaki, yani KPSS mülakatında torpille öğretmen yapılan uyanıklar.

KPSS’deki torpilliler onlarca başarılı genç insanın göz göre göre emeğini çalıyor, umutlarını elinden alıyor.

Erdem Gül ve onun gibi paraşütle indirilip aday yapılanlar da CHP’ye yıllarca emek vermiş, kahrını çekmiş, gecesini gündüzünü altı oklu partisine hizmet ederek geçirmiş partililerin emeklerini çalıyor.

Onların siyasete dair hayallerini, umutlarını yok ediyor!

Haksız mıyım?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar