MEDYA KÖŞESİ

Sevilay Yılman'dan çarpıcı fenomen iddiası! Meclis'e girecekler

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, Twitter'da gerginlik yaratarak takipçi kazanan bazı "fenomen"lerin ileride Meclis'e gireceklerini yazdı.

Sevilay Yılman'dan çarpıcı fenomen iddiası! Meclis'e girecekler

Sosyal medya bağımlılığının farklı bir yönüne işaret eden Sevilay Yılman, Twitter'da "ona buna çakarak" takipçi kazanan ve kendini fenomen ilan edenleri köşesine taşıdı. 

" Bunların tamamında, “Ne kadar çok çakar tweet, o kadar çok takip!”zihniyeti hâkim" diyen Yılman, " Twitter’da sözüm ona “fenomen” bu tiplerle irtibatta olan siyasetçilerle ilgili öyle isimler geliyor ki kulağıma, inanamıyorum. Bunlara akıl danışanlar varmış. Hatta kendisine siyasette danışmanlık yapmasını isteyenler bile..." ifadelerini kullandı. 

İŞTE SEVİLAY YILMAN'IN YAZISINDAN İLGİLİ BÖLÜM:

BU işi yapmasaydım olur muydum ama şu gerçek ki mesleğimin getirdiği bir zorunluluk olarak sanal âleme meraklıyım... Neredeyse günün yarısından çoğunu telefonda internette gezinerek dolduruyorum. En fazla zaman da sosyal medyada geçiyor. Bazen farklı mesleklerde arkadaşlarla falan bir araya geldiğimizde benim bu telefonda sörf durumlarım acayip sinirlendiriyor onları.

Diyorlar ki: “Yahu bırak şu telefonu elinden!” “Bırakamam arkadaşlar”diyorum. Çünkü benim işim bu! “Hiç değilse arada bir göz atıp memlekette, dünyada anbean neler oluyor haberdar olmalıyım”diyorum. Anlamıyorlar tabii. Haklılar da çünkü adamların dünyası bambaşka. Sosyal medyada neler olup bittiği umurunda olmayan insanlar. Kimi bankacı, kimi hukukçu ya da doktor. Gazetecilikle uzaktan yakından alakası olmayan kişiler yani...

Tabii bunlar normal olan arkadaşlarım. Bir de anormaller var. Onların da arasında finansçı, işadamı, doktor ya da avukat var. Ancak Twitter icat olduğundan beri bu kişiler mesleklerini askıya almış durumdalar. Mesailerinin tamamını Twitter’da geçiriyorlar. Bazıları gözünü açar açmaz, işyerine girerken kart basar gibi takipçilerine “Günaydın” diyerek başlıyor Twitter mesaisine, uyumadan evvel de “İyi geceler” le bitiriyor. Ama tabii o arada hemen her konuda atıp tutmayı, eğer muhalifse iktidar ve yandaşlarına, değilse muhalefete ve taraftarlarına laf çakmayı ihmal etmiyor.

Ve bunların tamamında, “Ne kadar çok çakar tweet, o kadar çok takip!”zihniyeti hâkim. Ben birini yakından biliyorum. Eşi çok yakın arkadaşım. Etrafına “Twitter’da fenomenim” diye anlatıyormuş kendisini. Diyor ki karısı: “Hayat zehir etti. Adamın umurunda değiliz. Varsa yoksa takipçileri ve attığı tweet’lere onların ilgileri. Kaç kişi RT yapmış, bugün kaç kişi takibe almış, kaç FAV var falan filan!” Kızcağız perişan, yemin ediyorum. Bir ara hükümet Twitter’a erişim yasağı kararı aldığında çok mutlu olmuş, ama kısa sürmüş bu mutluluğu. Zira kocası VPN programını yükleyip devam etmiş kaldığı yerden.

Hülasa... Her biri “vatan kurtaran aslan” modunda olan bu insanlar son zamanlarda iyice zıvanadan çıkmaya başladılar. Yazdıklarıyla, gündeme taşıdıklarıyla her daim ortamı geriyorlar. Haklılar da böyle yapmakta; zira gerginlik onların ekmek paraları. Oradan besleniyorlar çünkü.

Özellikle siyasetçilere vurarak yaratıyorlar bu gerginlik durumlarını. Ve işin acı tarafı, bu yaptıklarıyla bazı siyasiler tarafından kabul görüyorlar. Twitter’da sözüm ona “fenomen” bu tiplerle irtibatta olan siyasetçilerle ilgili öyle isimler geliyor ki kulağıma, inanamıyorum. Bunlara akıl danışanlar varmış. Hatta kendisine siyasette danışmanlık yapmasını isteyenler bile... Bana bir iki yazışma geldi. İsmi mühim değil ama bugün parmakla gösterilen siyasetçilerden biri. Twitter’da “direkt mesaj”bölümünden fenomenlerden birine, “Sizinle tanışmak istiyorum... Olanaklarınızı birlikte değerlendirelim” demiş.

Şaka gibi değil mi? Ama değil, inanın bana! Ve emin olun ilk seçimde bu fenomenlerden birkaçı Meclis çatısı altına girecek. “Demiştin” dersiniz!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar