GÜNDEM

Sevilay Yılman CNN Türk'ü bombaladı! O fotoğrafı kim servis etti?

Türkiye’nin en iddialı haber kanallarından CNN Türk ve Fox Tv'nin fotomontaj skandalına tepkiler sürüyor. Habertürk yazarı Sevilay Yılman montajlı fotoğrafın peşine düştü.

Sevilay Yılman CNN Türk'ü bombaladı! O fotoğrafı kim servis etti?

CNN Türk ve Fox Tv ana haberde montajlanmış bir fotoğrafı ‘Ekrem İmamoğlu görevi devraldı’ şeklinde ekrana verildi. Montajlanan fotoğrafın orjinalinde ise Mansur Yavaş bulunuyordu.

Yavaş'ın başı kesilip yerine Ekrem İmamoğlu eklenmişti. CNN Türk ve Fox TV'yi ele veren ise photoshopla yapılan bu kurguda Mansur Yavaş'ın eşi oldu. Yavaş'ı kareden çıkarıp yerine İmamoğlu'nun monte edildiği bu fotoğrafta, Yavaş'ın eşini unutulmuştu.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman bu olayı köşesine taşırken, CNN Türk spikeri Buket Güler'in tweetini paylaşarak, fotoğrafın kaynağını açıklamasını istedi. 

sevilay yılman

Yılman yazısına başlık olarak da “Sizin adınıza ben utandım!” şeklinde oldukça ağır bir ifade seçti.

İŞTE SEVİLAY YILMAN'IN O YAZISI

Sizin adınıza ben utandım!

Dün CNN Türk kanalının ana haberinde yaptığı rezaleti görünce aklıma eskiler geldi.
Benim haberciliğe ilk başladığım yıllar. İnternet denilen mecra henüz yoktu ve teknoloji sıfırdı. Dolayısıyla her şey olması gerektiği gibiydi. Şimdi akıllı telefonlar sayesinde herkes grafiker...
Tabii özellikle sosyal medyada bir furyaya dönüşen montajla değiştirilmiş fotoğraflar çoğu zaman orijinal sanılıyor. Yani vatandaş, gerçeğiyle aynı olduğu için ayırt edemiyor. Onların böyle bir hakkı var ama biz profesyonel habercilerin yok! Hele hele günün 24 saati haber veren TV kanallarının.

Dün İşte bir twitter kullanıcısı kendine eğlence olsun diye Mansur Yavaş’ın mazbatasını aldığı fotoğrafa Ekrem İmamoğlu’nun kafasını montajlamış.

Ve rezalete bakın, bu fotoşoplu fotoğraf birkaç saat sonra CNN Türk’ün ana haberindeydi.
Twiter’da paylaşınca şimdilerde emekli olan işinde de çok iyi bir meslektaşım aradı: “Yahu Ekrem İmamoğlu’nun yanında Mansur Yavaş’ın eşini görünce o kadar şaşırdım ki… Hatta kendi kendime; ‘Bravo vallahi! Bak hanımefendi kalkmış gelmiş Ankara’dan İstanbul’a sırf İmamoğlu’na destek vermeye!’ dedim. Meselenin esasını ancak senin tweet’ini görünce anladım”

Gülüyorsunuz belki ama bu yaşanılanlar habercilik adına hakikaten büyük garabet!

Yazık, çok yazık!

Demirören Haber Ajansı http://Gn.Md Salih Zeki aradı.Söz konusu fotoğrafı kendilerinin servis etmediğini ifade etti.Bu durumda fotoğrafı ajans muhabirinden aldıklarını söyleyip özür dileyen #cnnturk haber spikeri @buketguler o ajansın hangi ajans olduğu açıklamalı!!!

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar