MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut'tan şok 'popo' yazısı

Yazısının baş kısımları genel tanımlamalar içeriyor. Ama son kısımdan anlıyoruz ki bir hedefi var. Bu şok sözler kime?

Serdar Turgut'tan şok 'popo' yazısı
GAZETECİLER.COM - Akşam yazarı Serdar Turgut öyle bir yazı kaleme almışki "aman allahım" dedirtiyor...
İngilizce bir kavramı öne atıyor...
"Brown nose"...
"Bu söz insanların poposunu yalayarak kendini var etmeye çalışan karaktersizleri" anlatıyormuş...
Yani bizdeki "yalaka"nın karşılığı...
Diyor ki Serdar Turgut;

"Bunlar her fırsat bulduklarında, yalakalanacakları insanların poposunu yaladıkları için burunları da kahverengi olur. Onları burunlarının renginden tanıyabilirsiniz."

Yazısının başlığı da buna uygun...
"Gazetecinin kahverengi burunlusu" demiş ve şoke eden satırları karalamış;

Yaşadığımız dönemde Türkiye’de kahverengi burunlu gazetecilerin sayısında bir patlama yaşanıyor. Türkiye’de güç dengelerinin değişikliğinin  daima konjonktürel olduğunu, yarın yeni yönde değişimler olması ihtimalinin büyük olduğunu anlayamayan bazı gazeteciler, bu sefer tapmaları, yalamaları gereken insanların kalıcı olduğunu sanıp, gönüllü yalama faaliyetlerini artırdılar.

Etraf kahverengi burunlu ismi büyük, kendi küçücük ve pislik insanlarla doldu, burunlarının rengi her dönemde doğal renkte kalabilen insanların burunlarının direği kırılıyor kokudan çünkü etraf pis kokuyor.
(...)
Gerçi bu insanlar her dönemde yalayabilecekleri popo mutlaka bulurlar ve burunlarındaki kahverengi hiçbir zaman solmaz, o renk daima taze kalır. Her dönemde bunlar güce taparlar ve copy-paste karakterleri olduğundan yani temelde karaktersiz olduklarından ve dönemine göre yaladıkları güçlü insanların karakterlerinden parçalar alıp kendilerine yapıştırdıklarından onların utanç verici varlıkları her dönemde maalesef ortalıktadır. Bugün Türkiye bu copy -paste karakterli kahverengi burunlu insanlara hayli prim veriyor. Günün değiştiği sanılan güç dengelerine uygun tavırlar alan bu insanları gazetelerdeki yazılarından ve televizyondaki konuşmalarından tanıyorsunuz.
(...)

KİM BU 'POPO YALAYICI'?

Serdar Turgut yazısının büyük bir kısmında genel tanımlamalar yapıyor... Ama belli ki bu sözü sadece bir kişi için kullanıyor... Yani hedef aldığı bir isim var. Peki kim o isim derseniz, ipucu var az biraz ama isim yok... İşte yazının kişiselleşip bir hedefe yöneltiği o satırlar;

"Son günlerde ismi ön plana çıkan kahverengi burunlunun yerine kendimi koymaya çalıştığımda ise utançtan yerin dibine geçtim. Ben öyle davranmış olsaydım, öyle yazsaydım, öyle konuşsaydım utançtan ölürdüm herhalde diye düşündüm.

Ama ‘günün’ kahverengi burunlusunda utanma filan yok tabii ki. Yaptıklarını son derece doğal buluyor ve etrafa da açıklamalar yapıyor. Bunlar günün yalamalarıyla yalakalanmalarıyla çalıştıkları kurumlara ve zar zor oluşmuş markalara, kurumsal geçmişlere de zarar verirler ama kendilerinden geçmiş olduklarından, yalamanın şehvetinde olduklarından bunun farkında değiller. 

Mutlaka bu son yaptığından sonra bugünün kahverengi burunlusuna  poposunu uzatıp ‘haydi gel canım madem sen bu kadar da gönüllüsün servisine ihtiyacım var’ diyenler de olmuştur. Bu da onun ödülü olacak düşünebiliyor musunuz, ne kadar zavallı bir yaşam ne kadar tükenmiş bir insan bu. Düşününce onun için her şeye rağmen yine de üzülmemek mümkün değil. "

Serdar Turgut'un
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar