MEDYA KÖŞESİ

Serdar Turgut'tan Ahmet Hakan'a: Ayağa kalkma

Habertürk yazarı Serdar Turgut, Kanal D ana haberi sunan Ahmet Hakan'a bir uyarıda bulundu. Turgut Ahmet Hakan'ın haber sunarken ayağa kalkmaması gerektiğini yazdı.

Serdar Turgut'tan Ahmet Hakan'a: Ayağa kalkma

Serdar Turgut, Ahmet Hakan'a ayağa kalkma derken "Yazına bakanlar seni de boylu boslu, otoriter tavırlı, kendinden emin duruşu olan bir insan sanabilir" sözleriyle uyarıda bulundu. 

İŞTE SERDAR TURGUT'UN AHMET HAKAN'A O UYARISI

Aslında bir kusuru olanlara “Ayağa kalk” demek daha doğru olabilir, en azından sınıflarda durum böyleydi.

Ahmetcim, sen de anchorman’ler dünyasında hatalısın, ama yine de ayağa kalkma, lütfen kalkma.

Sana kim demişse demiş; bir konuda fikir belirteceksen, yorum filan yapacaksan nedense bunu illa da ayakta dururken yapman gerektiğini.

Şunu bil ki biz yazı insanları, eğer becerebilirsek yazılarımızla devleşiriz. Okuyucunun gerçeği, acı gerçeği katiyen görmemesi gerekir.

Örneğin, okuyucu yazılarıma bakarak beni zeki sanabilir, gerçeği görmese daha iyi olur.

Yazına bakanlar seni de boylu boslu, otoriter tavırlı, kendinden emin duruşu olan bir insan sanabilir.

Sana açıkça söyleyeyim, ekranda seni her gördüğümde aklıma Josef von Sternberg’in yönettiği “The Blue Angel” filmindeki profesör aklıma geliyor.

O profesör ki normal hayatında çevresinde saygınlığı olan, sevilip sayılan bir bilim adamıydı.

Sonra bir kabare şarkıcısı olan Marlene Dietrich ile tanışınca adamın hayatı kaydı ve sonunda sahneye çıkmadan önce kadının ipek çoraplarını giydiren uşağına dönüştü.

Tamam kabul ediyorum, seni ekranda gören Türk halkının kafasında böylesine soyut, tuhaf bir çağrışım olmayabilir, ama onların da kafasında iyi bir izlenim bıraktığın şüpheli.

Üstat Uğur Dündar’dan tavsiye alabilirsin. (O ekranda ayağa kalktığında boyunu tam gösterebilmek için iki kamerayı üst üste koyup çekim yapmak gerekiyordu. Yani boyu o kadar fazlaydı adamın. O bile otururken nasıl daha otoriter durulacağını çalışmıştı. Etrafında bu konuda tavsiye alacağın kimse yoksa -ki görülüyor ki Kanal D’de böyle bir kişi yok- ona başvurabilirsin.)

O olmuyorsa ben SHOW TV’nin bulunduğu katta oturuyorum; onlardan reytinglerde birinci olmanın ve başarılı sunuşun ipuçlarını alıp sana iletebilirim.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum