GÜNÜN KÖŞE YAZARI

Serdar Turgut

Habertürk

Serdar Turgut
GAZETECİLER.COM -

- Şunu bilelim ki, kaos, huzursuzluk, karışıklık bizim topraklarımızın ve sınırlarımızın genlerine yazılmıştır. Sykes- Picot anlaşmasıyla yaratılan haritanın yerine bugün yeni haritaların çıkacağı tahmin edilmekteydi ve bu gerçekleşmek üzeredir. Kürtlerin ve IŞİD’in yeni haritalar talep etmeleri, emperyalistler için, global güç merkezleri için sürpriz olan bir gelişme katiyen değildir. Çünkü bu, çok önceden 1916 yılları civarında planlanmıştı.

- Bunlar işin teorik bölümü. Sizlere kaçıncı defa anlatacağım, ama bu güç merkezlerinin en tepesinde olan Washington’da bugün oluşturulmaya çalışılan yeni haritayı ben gördüm. Aynen o haritaya yüklenen anlamlar bugün oluyor. Bana inanmanız için ne yapmalıyım, sakal mı bırakayım yoksa dindar mı olmalıyım bilmiyorum ki...

- Bu, yaratılmak istenen, önceden planlı kaos ortamına, bundan yarar sağlayacakların ekmeğine yağ sürecek şekilde tepki vermek bizlerin yenilmemize ve oyuna gelmemize yol açar.

- Demokrasimizi yaşatırsak, seçimde bize milletin yüklediği görevlere uygun davranırsak, soğukkanlılıkla siyasi çözümlere gidersek, bizi savaşların ve kaosun içine çekmeye çalışanların yenilmelerine yol açarız.


"Yine Serdar Turgut, Yine o harita..." dediğinizi duyar gibi oluyoruz. Ama Turgut'un yaşananları değerlendirdiği son yazısında "Bana inanmanız için ne yapmalıyım, sakal mı bırakayım yoksa dindar mı olmalıyım bilmiyorum ki..." diyerek isyan ettiği için günün köşe yazarı ilan ediyoruz onu...
ÇOK OKUNANLAR