MEDYA KÖŞESİ

Serdar Tuncer 'büzük' derken bunları hesap etmedi herhalde...

Yeni Şafak yazarı Serdar Tuncer'in "büzük dini" çıkışı tartışmaları devam ediyor. Ertuğrul Özkök'ten sonra şimdi de Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu'ndan Tuncer'e cevap geldi.

Serdar Tuncer 'büzük' derken bunları hesap etmedi herhalde...

Serdar Tuncer, İslam'da 4 eşe müsade olduğunu buna itiraz edenlerin kafalarına göre bir din uydurduğunu ima ederek "“kurun kendinize bir büzük dini, yazın bir kitap, belirleyin ibadeti, yasağı kafanıza göre, oh mis, karışan mı var” demişti. 

Tuncer belli ki "başka bir din uydurmayı" işaret etmişti ama kullandığı "büzük dini" ifadesi tartışmaları körükledi. 

Önce Ertuğrul Özkök bu ifadenin "şık" kaçmadığını belirtti. Bugün de Barış Terkoğlu cevap verdi Serdar Tuncer'e...

Serdar Tuncer "kurun kendinize bir büzük dini" sözünü kullanınca, Terkoğlu da Tuncer'i affetmedi ve onu Menzil cemaatiyle vurdu. 

Serdar Tuncer böyle rahat konuşurken meselenin bir şekilde mensubu olduğu Menzil Cemaatine geleceğini hesap edemedi galiba. Ama insanın aklına gelmeyen hep başına geliyor işte. 

Barış Terkoğlu önce "büzüğün" öneminden bahsetti uzun uzun şu sözlerle; 

"İnsan vücudunun en çok haksızlığa uğrayan bölgesi hangisi? Herhalde büzük. Üstüne sayısız küfür, hakaret var. Oysa vücudun kritik bir bölgesinden söz ediyoruz. “Anal sfinkter” denilen kas tabakası bağırsağın çıkışını sarmış. Kolunuz ve bacağınız gevşiyor, o siz uyurken bile kasılmış halde duruyor. Vücudun bu güçlü bölgesi, bir uç birlik gibi teyakkuz halinde, yatağa ya da pantolonunuza pislemeyi önlüyor. Freud’a kadar giderek çocukluğumuzun 2-4 yaşını kapsayan anal döneminden, bu dönemin psikososyal gelişime etkilerinden, aşırı titizliğin ya da cimriliğin büzük ile ilintisinden bahsetmeyeyim. Kısacası büzük meselesi sandığınızdan daha derin. 
Konuya “zurnanın zırt dediği” yerden girince meseleyi Menzil cemaatine getireceğimi herhalde anladınız. 
Yeni Şafak’ta Serdar Tuncer yazdı. “ ‘Benim inandığım Allah dört eşle evlenmeye müsaade etmez’ diyenler”in de aralarında olduğu kesimi “dini kendi aklına uydurmak”la ve “halt etmek”le suçladı. Üstüne, “kurun kendinize bir büzük dini, yazın bir kitap, belirleyin ibadeti, yasağı kafanıza göre, oh mis, karışan mı var” deyince işler biraz karıştı. "
Serdar Tuncer, Menzil cemaatinin medya yüzlerinden. Keşke, “büzük dini” diye hakaret etmeden önce Sağlık Bakanlığı’nda örgütlenen sofilerden “büzüğün hikmetleri”ni öğrenseydi. Keşke, ilim irfan bilenlere “belirleyin ibadeti yasağı kafanıza göre”nin yaşayan karşılığının hangi cemaat olduğunu sorsaydı." 

Ardından da Serdar Tuncer'e lafı yapıştırıyor Barış Terkoğlu;
"Karşımızda kendi kuralları, kendi inançları, kendi ibadetleriyle yeni bir din var. Ben, uydurdukları bu dine, Menzilci yazar gibi 
“büzük dini” demiyorum. Zira büzük, öyle hafife alınacak bir şey değil!"


ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar